www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Mylou Frencken

Seizoen 2018-2019
Zinloos zuchten (reprise)
-speellijst

Omdat ik zoveel van je haat - met Pieter Tiddens
-speellijst

Over 'Zinloos zuchten'
"Verlangen is verrukkelijk. Je kan er je hele leven druk mee zijn.Met wat nog komen gaat, met wat ooit was... Je zou bijna vergeten dat er nu ook nog van alles moet gebeuren.Hoe krijg je het voor elkaar: Liefde, lef, lessen, lust, levensdoelen. En het liefst een beetje snel.

Wat als je blijft hangen in het eeuwige verlangen? Wat is het juiste moment om daaruit te breken? Kun je de werkelijkheid aan?"

Over 'Omdat ik zoveel van je haat'
"Mylou Frencken en Pieter Tijdens hebben een liefdesrelatie. Maar niet met elkaar. Ze maken er wel samen een voorstelling over. Reizend in een busje onderweg naar hun succesvolle RouwRevue ontstond het idee een trouwrevue te maken.

Hoe gaan we om met het liefdesleven? Bestaat eeuwige liefde nog of is er een houdbaarheidsdatum? Pieter is op weg naar zijn zilveren bruiloft en Mylou is pas getrouwd. De sfeer van de RouwRevue nemen zij mee. Openhartig, emotioneel, ketend en muitend.

Voor iedereen die een liefde koestert. Getrouwd, losbandig, worstelend of dartelend. Onderzoek zonder vooraf de antwoorden te weten. Zonder het gevoel voor humor te verliezen, fijn dartelen op het randje van scheiding."

Impresariaat
KIK Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Mylou Frencken

Bio.txt
Mylou Frencken (19-12-1966) is geboren in Amsterdam en getogen in Haarlem. Na de HAVO en een jaar aan de Toneelschool in Maastricht vindt ze haar plek op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. In die periode speelt zij mee in diverse films en schrijft zij eigen nummers die zij vertolkt vanachter de piano. Voor haar afstudeerprogramma 'Waar Zijn Ze' ontvangt Frencken de Creativiteitsprijs van de Akademie én kaapt ze de Persoonlijkheidsprijs van het Cameretten Festival weg voor de neus van Hans Teeuwen.

Samen met haar echtgenoot Bert Klunder maakt zij twee cabaretprogramma's. In 'Visch en Fruit' (1992) spelen ze een pas verliefd stelletje, Frencken als het bangige, bedeesde en wereldvreemde meisje dat het gefoeter van haar vriend (Klunder), type ruwe bolster blanke pit, lijdzaam verdraagd. In 'Varkens Wassen' (1994) zijn ze net getrouwd en begint de breekbare bruid al handigheid te krijgen in omgaan met de botte bruidegom. Neusophalend en boerend geeft hij zijn visie op de wereldproblematiek, terwijl zij toenadering zoekt door gevoelige liedjes aan de piano en daagt zij hem uit tot het samen opvoeren van toneelstukjes.
Frencken levert muziek- en tekstbijdrages aan de theaterprogramma's 'Spelen' van Angela Groothuizen en 'Boel Touw' van Marjolijn Touw. Ook schrijft zij teksten voor het KRO-programma Bertje Knor en het populaire kinderprogramma Sesamstraat, waarbij zij tot 2002 ook in de redactie zit. In het theater werkt ze regelmatig samen met Niek Barendsen. Met hem organiseert ze in het seizoen 1997-98 'Het Eigen Lied,' gewaardeerde avonden waar dichterzangers hun eigen teksten zingen. Met Barendsen speelt ze in 2003 op de Parade 'Holland Hoog! Ter Lering ende Vermaeck', waarin binnen 15 minuten den Vaderlandschen geschiedenisch wordt 'verhaald'. Eind 2003 trekken ze samen de theaters in met een dubbelprogramma. Frencken zingt in haar programma 'Vooruit!'