www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

terug

In de media: Seth Gaaikema - 6 december 2005
De Zwolse Courant keek nogal flauw hoe Seth Gaaikema het deed bij een aantal Havo-tieners.
"Voor het viertal zijn de grappen te belegen. (..) Het vervreemdende praatzingen is voor hen een verzoeking. De politieke kwinkslagen in de geest van Wim Kan kunnen zij niet plaatsen. Om hen heen zitten vooral opa's en oma's en die genieten volop. De enthousiaste senioren zijn niet te beroerd om de handen op elkaar te slaan bij een aardige woordspeling. En zingen zonder gene de bemoedigende refreinen na. Seth is zoals hij is. Hi kan niet zingen, maar hij doet het toch. Hij is oubollig,maar schaamt zich er niet voor. Seth blijft de dominee met de nadrukelijke levenslessen. (..) Hij haalt uit naar de toenemende islamisering in Nederland, maar vergeet daarbij onze eigen gereformeerde streken niet."
'Seth Gaaikema is onverwoestbaar' door Marion Groenewoud, in: Zwolse Courant, 3 nov 2005

"'Mild, ik ben helemaal niet zo mild. Ik kan me over allerlei zaken echt opwinden. Over een woord als vergrijzing bijvoorbeeld, waarmee wij, mensen van boven de zestig in de hoek worden gezet. En over de verplatting om ons heen. Er is zoveel rotzooi, rommel, leugen e nniks in de wereld. (..) Maar ik weiger om bij de pakken neer te zitten. We kunnen ons in deze keiharde tijd gewoon geen negativiteit veroorloven. Je moet het goede pakken en dat is er altijd. (..) Nu sleep ik uit het leven wat er in zit. De tijd die ik nog heb, wil ik goed gebruiken. (..) zestig-plussers hebben juist heel veel et vertellen. (..) Kwetsbaarheid is de kracht van deze leeftijd. Je bent vrijer, openhartiger, durft meer en je neemt jezelf niet meer zo serieus. Het heilige moeten is er niet meer en dat is lekker.'"
'Gaaikema houdt nooit op' door Mieske van Eck, in: Brabants Dagblad, 24 sept 2005

In de media: Seth Gaaikema - 3 april 2003
Nog een oude bekende: Seth Gaaikema. Dat konden we u op 29 maart melden. De Gelderlander noteert:
"Seth Gaaikema komt terug in de theaters. Op 30 mei speelt hij de eerste try-out van een nieuw cabaretprogramma, De orkaan doorstaan. Gaaikema: 'Ik ben de laatste tijd zelf door heel veel dingen heen gegaan. Vandaar die orkaan. Als je drie jaar niet geschreven hebt, komen er oerthema's boven'. Gaaikema wil het aantal voorstellingen voorlopig beperken tot een stuk of dertig."
-Gaaikema terug naar de kern

In de media: Seth Gaaikema - 29 maart 2003
Wij zijn in ieder geval benieuwd. Seth Gaaikema komt terug in de theaters. Op 30 mei speelt hij `de eerste try out van een nieuw cabaretprogramma, 'De orkaan doorstaan'. Het Dagblad van het Noorden sprak met hem.
"Als je drie jaar niet geschreven hebt komen er oerthema's boven. Ik ben erg kwaad op de maatschappij, op de hypocrisie en op de oorlog. Maar ik voel ook een enorme drang de mensen iets positiefs mee te geven, terug naar de kern. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Alles dat er gebeurd is sinds Pim Fortuyn nodigt uit tot een politieke conference. Het wordt een strijdlustig programma in een humoristische toonzetting."
-Seth Gaaikema terug in theater met cabaretsolo