www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Vincent Geers

Seizoen 2021-2022
Nog niet bekend.

Laatste nieuws
-al het nieuws over Vincent Geers

Bio.txt
Student Theaterwetenschappen Geers won de eerste Nederlanse talent Tour, stond een jaar later met het trio Zuig in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Staat thans weer solo als stand-up comedian op het podium. Met regelmaat tourt hij met de Comedy Explosion.

In november 2007 wint hij op het 42e Cameretten Festival zowel de jury- als de publieksprijs. De jury prijst de goed doordachte opbouw van zijn programma, de durf om risico's te nemen, zijn originele observaties en zijn krachtige uitstraling.

Verslag halve finale Cameretten 2007
Vincent Geers zag ik voor het eerst tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2002 waar hij samen met twee anderen het trio ZUIG vormde. Het was prille, maar energieke groep die helaas korte tijd later alweer ophield te bestaan. Geers bleef echter actief als stand-up comedian terwijl hij op de toneelschool de regieopleiding volgde. Inmiddels is hij afgestudeerd en komt alles nu samen in het programma dat hij voor Cameretten heeft gemaakt. 'Overdaad' is een raamvertelling van een man die valt op straat. Een kaal uitgevoerd maar theatraal begin. Tijdens deze val overweegt hij zijn bestaan en de wereld. Als hij zijn voet nu hoger had opgetild, maar hij had het te druk. Hij noemt voorbeelden van menselijk gedrag: jezelf uit moeilijke situaties redden door je eruit te bluffen, mensen die zich moed inpraten voor de spiegel, mensen die op zoek zijn naar zekerheid en houvast, mensen die vroeger God hadden, maar tegenwoordig is men zelf verantwoordelijk en zoekt men hulpmiddelen om in balans te komen. Geers illustreert dit vervolgens met zeer grappige voorbeelden. Daarbij durft hij af en toe ook stiltes te laten vallen. Zijn grappen zijn sterk, zijn timing is goed (de pratende studenten op verschillende verdiepingen is hilarisch) en de spelervaring straalt er vanaf. Een finaleplaats kan hem niet ontgaan.