www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Harry Glotzbach

Seizoen 2020-2021
Nog niet bekend.

Laatste nieuws
-al het nieuws over Harry Glotzbach

Impresariaat
Grappige Zaken

Bio.txt
Amsterdammer Glotzbach volgde een communicatiestudie. In de herfst van 2001 klom hij op een comedypodium en was gelijk verkocht. Na een maand spelen kwam hij in de finale van de Lucky Strike Talent Tour en in 2002 won hij het eerste Stand-up Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In februari 2005 was hij finalist bij het Leids Cabaret Festival. Het grote publiek kent hem van de Holland Casino commercial als de mislukte volkszanger Barry in de: 'Beetje rijmelarij van het nivo-lik-me-vessie!'.

Verslag deelname Leids Cabaret Festival
Harry Glotzbach opende met zijn voorstelling 'Zo kwetsbaar'. Glotzbach heeft inmiddels heel wat jaar ervaring als stand-up comedian en dat is te merken. Zijn optreden wemelt van de actuele grappen over Borsele, de schuilplaats van Hirshi Ali. Terugkomend element in zijn verhaal is kwetsbaarheid. Zoals in zijn jeugd op school, kwetsbaarheid in een relatie. Ook heeft hij het regelmatig over integratie. Zijn imitaties van buitelandse accenten heb ik altijd al wat te goedkoop gevonden, maar de grappen zijn op zich goed. Grappen over Christine van der Horst (Calltv) en de kwaliteit van het repertoire van Frans Bauer zijn echter nodig aan verversing toe. Zijn imitatie van Dinand van Kane en Justin Timberlake zijn op zich okay, maar liever hoor ik hem als zichzelf zingen.
Erg grappig is overigens zijn fantasie over het winnen van het Leids. Hij ziet het succes al voor zich. Succes op tv, in elkaar geslagen worden op de Zeedijk..
In vergelijking met voorgaande rondes had Glotzbach voor de finale zijn programma rigoreus omgegooid. Waar hij eerder een raamvertelling hanteerde over kwetsbaarheid werd dit nu grotendeels weggelaten en concentreerde hij zich op een stand-up routine en daar heeft de jury hem mede op afgerekend.
bron: zwartekat.nl