www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Johan Goossens

Seizoen 2018-2019
Vlam (reprise)
-speellijst

Over 'Vlam'
"Johan houdt graag het vuurtje brandend. Het vuur van de passie, idealen. Ook al is hij inmiddels de dertig al gepasseerd. Ook al heeft hij inmiddels een koophuis en een tafel waar geen vlekken op mogen. Hij heeft zelfs onderzettertjes, voor als iemand een biertje wil. Brandt het vuur nog wel zo hard, of is het slechts een waakvlam?

Johan wil de barricades wel op, maar heeft ook last van zijn rug. Hij vraagt zich af waar hij werkelijk nog voor staat. Persoonlijk en onweerstaanbaar grappig. Met rake observaties en superieure ironie. En natuurlijk weer prachtige liedjes."

Impresariaat
Theaterbureau De Mannen [m/v]

Laatste nieuws
-al het nieuws over Johan Goossens

Bio.txt
Johan Goossens (1983) haalt in 2004 de halve finale Amsterdams Kleinkunst Festival (2004). Hij maakt zoveel indruk op de organisatie dat ze hem vragen voor de muziektheatervoorstelling 'Een schitterende jongen'. Tijdens de editie van 2005 speelt hij in de voorstelling 'Jules de Corte? Zo kende ik hem niet!'.

Hij volgt de kleinkunstopleiding aan de Koningstheaterakademie, maar maakt deze niet af na een verschil van inzicht over wat cabaret is. Cabaret heeft volgens Goossens met persoonlijkheid te maken.

Aan de Universiteit van Amsterdam studeert hij Nederlandse Taal & Cultuur als hij met zijn programma 'Punaise' de jury-, de publieks- én de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival in de wacht sleept. 'Eindelijk iemand die zich niet beperkt tot navelstaren!' was het commentaar van de jury. Met ironie en een poëtische ondertoon heeft hij het over het studentenleven, de liefde en de tijd waarin we leven: 'Ik vind dit maar een rommelig interbellum...' Met zijn liedjes en conferences staat hij in de oude cabarettraditie.

In zijn eerste avondvullende programma A-boom! neemt Goossen het publiek mee naar Afrika, naar het dorpje Akoetsiaboom. Hij vertelt over zijn pogingen een klasje kinderen te leren tellen, over het excessief drinken op begrafenissen, over de-man-met-de-handdoek, de voodoo-priesteres/prostituee, malaria, busongelukken en hoe honger went. Dit alles uiteraard afgewisseld met conferences over Nederland: van Samir A. tot ABN Amro, van 'mensenmensen' tot managers en wat verder ter tafel komt. Hier en daar afgewisseld met een lied.

Met zijn derde avondvullende voorstelling 'Leer mij de mensen kennen' wordt hij in 2013 genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.