portret

Gebroeders Harteveld en Fretz

Laatste nieuws
-al het nieuws over Gebroeders Harteveld en Fretz

Bio.txt
Marcel Harteveld (1984) groeit op in Den Haag en Rijswijk. Na het VWO doet hij een studie Informatiekunde waarmee hij in 2006 afstudeert. Dan volgt hij zijn passie en wordt hij in 2007 toegelaten op de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

Daar ontmoet hij Johan Fretz (1985). Samen studeren ze onder de naam 'De Gebroeders Fretz' in juli 2010 af met de 'Onderweg'. In deze voorstelling gaat over een generatie die massaal gaat backpacken aan de andere kant van de oceaan, op zoek naar innerlijke revolutie. Over reizen, tot wasdom komen en de vraag of het grote geluk niet veel dichterbij huis ligt. In september 2011 gaan ze op tournee met een avondvullende versie van 'Onderweg'.

Ondertussen speelt Fretz zich in de publieke belangstelling met een toespraak in 2010 tijdens een manifestatie tegen de cultuurbezuinigingen op het Malieveld. Hij maakt opiniestukken voor de Volkskrant, joop.nl en dejaap.nl en schrijft over kunst en media voor NRC Handelsblad. Zijn gedachten over de waarde van kunst in de samenleving giet hij in het boek 'Hart voor kunst'.

Fretz beweegt zich steeds meer tussen opinie, politiek en theater. In 2012 verschijnt zijn nieuwe boek: 'Fretz 2025', over zijn fictieve kandidatuur als minister-president van Nederland. Het vormt tevens de aanleiding voor hun nieuwe cabaretprogramma 'Revolte!'.

Marcel Harteveld doet in 2013 mee aan de Beste Singer-Songwriter van Nederland en speelt in 2014 in de tv-serie 'Danni Lowinski' op SBS6.

In 2015 trekken beide heren opnieuw samen het theater in, nu onder de naam 'Gebroeders Harteveld en Fretz'. In 2016 wordt bekend dat ze ieder hun eigen weg volgen in het theater.