portret

Marc-Marie Huijbregts

Seizoen 2023-2024
Geen programma bekend.

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Marc-Marie Huijbregts

Bio.txt
Marc-Marie Huijbregts (1967) studeert na de h.a.v.o. nog even personeelswerk in Breda, maar zoekt zijn geluk in de musicalwereld. Op goed geluk sollliciteert hij bij de musical Company en wordt aangenomen. Hierna volgen rollen bij andere musicals, het toneel en de opera en rolletjes in tv-series. Vernietigende kritieken op zijn eerste solo, een liedjesprogramma in 1991, weerhouden hem niet om zijn geld als acteur te blijven verdienen.

Eind 1998 ontmoette hij Raoul Heertje bij een presentatiecursus die hem uitnodigde om mee te doen aan een open podium-avond bij de Comedytrain. Huijbregts leert daar om als zichzelf op het podium te staan en niet als een acteur die een rol speelt. Dik een jaar later staat hij in de finale van Cameretten 1999 die hij met overmacht wint. Naast de juryprijs wint hij ook de persoonlijkheidprijs én de publieksprijs, iets wat voor hem alleen Joke van Leeuwen (in 1978) en Mumtaz Jafri (in 1995) is gelukt. En niet eerder is het voorgekomen dat een deelnemer in de halve finale al een staande ovatie krijgt. In 2000 ontvangt hij ook de Pall Mall export-prijs en maakt vervolgens in korte tijd carriere met zijn soloprogramma 'Marc-Marie H.' en zijn optreden in het satirische tv-programma 'Dit was het nieuws' van de TROS. In 2001 tekende hij een contract met de KRO voor het maken van talkshow-achtige tv-programma's, waarna hij het live uitgezonden 'Marc-Marie Rechtstreeks' maakte. Dat programma leidde tot enorm slechte recensies in de media, al vond de Zwartekat-redactie de latere afleveringen helegaar niet zo slecht.

Voor zijn tweede soloprogramma 'M.M. Huijbregts' wint hij in 2003 de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen. Ook voor 'Opdat ik niet vergeet' (2007) en 'Marc-Marie Punt' (2010) wordt hij genomineerd voor de Poelifinario.

Sinds 2005 is Huijbregts tafelheer bij het televisieprogramma 'De wereld draait door'. En sinds 2006 speelt hij de rol Lukas Blijdtschap in de series van 't Schaep met de 5 Pooten, een rol die in de originele serie werd gespeeld door Leen Jongewaard.

In maart 2015 maakt Huijbregts bekend dat hij de komende twee theaterseizoenen een sabbatical neemt en zal niet te zien zijn met een cabaretvoorstelling. "Een nieuwe solovoorstelling moet je ver van tevoren voorbereiden. Ik ben er even klaar mee. (..) Voor mij is het zwaar een voorstelling te maken. Dan moet ik naar allemaal nare punten uit mijn leven, want ik kan geen voorstelling maken die - lalala - nergens over gaat. Als ik een voorstelling maak, dan moet het over ingewikkelde zaken uit mijn privéleven gaan. En ik heb niet altijd zin daarnaartoe te gaan."

Hij keert terug in het theater met de voorstelling 'Getekend' in 2016. En begin 2018 wordt bekend dat hij dat jaar de oudejaarsconference zou verzorgen.