www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Dolf Jansen

Seizoen 2019-2020
Oudejaars 2019
-speellijst

Over 'Oudejaars 2019'
"Inderdaad, dit is de dertigste Oudejaars die Dolf Jansen speelt, en in plaats van een feestelijke avond in ZiggoDome of een eerbetoon in Carre, speelt hij lekker 80 keer die voorstelling. Voor jou, voor U... Om binnen de anderhalf uur en met hoge energie dit jaar te fileren. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard. Met als geheel nieuwe ontwikkeling: geen moraal, laat staan -isme, geen preek voor eigen of andermans parochie, maar zo goed als pure stand up comedy: heel veel grappen, poezie die voorbij is voordat u doorheeft dat het rijmt, improvisatie tot aan de grenzen van het betamelijke. En dan nog wat meer grappen, tot ze op zijn, of u op bent uitroepteken. Oudejaars 2019, omdat 30 nog maar het begin is..."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dolf Jansen

Bio.txt
Afgestudeerd criminoloog Dolf Jansen bestormt samen met Hans Sibbel als het duo Lebbis en Jansen het podium. In moordend tempo brengen zij hun grappen over de actualiteit. Jansen toont zich de meest poëtische van het duo en publiceert in 2002 de bundel '100 op de schaal van lief', met gedichten en liedteksten. Hij publiceert ook twee bundels met columns geschreven voor diverse media.

Naast het theaterwerk maakt hij tv-programma's als 'Loods 6', 'Jansen slaat door' en 'De Trots van Nederland'. Meer recent presenteert hij jaarlijks Pinkpop op televisie en late night-programma's als 'Later wordt het leuk' en 'VARA Laat'.
Op de radio wordt hij de vaste vervanger van Jack Spijkerman bij Spijkers met koppen en De Steen- en Beenshow. Wanneer Spijkerman in 1999 stopt met de Steen- en Beenshow krijgt Jansen zijn eigen programma op hetzelfde tijdstip, 'Leuk is anders'.

Lebbis en Jansen kondigen in 2002 aan voorlopig samen geen nieuw theaterprogramma te maken, als opvolger voor Hoogwoord. Ze gaan zich richten op solo-projecten, maar maken tot en met 2006 nog wel jaarlijks een oudejaarsconference. Vanaf 2007 speelt Jansen solo oudejaarsconferences.