www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Dolf Jansen

Seizoen 2020-2021
Oudejaars 2020
-speellijst

Over 'Oudejaars 2020'
"Een jaar dat begon met stormen, bosbranden, een wereldwijd virus EN het verdwijnen van de dagelijkse aan tafel!! van DWDD…hoe ga je daar in naam van een God naar keuze nog een fijne vrolijke voorstelling van fabrieken?
Voor Dolf Jansen is dat een retorische vraag.
Al was het maar omdat het in 2020 de 31e keer (eenendertigste keer, uitroepteken) is dat hij zich waagt aan de Oudejaars...
Het idee is simpel in al zijn/haar eenvoud: in ongeveer 90 minuten via een storm aan grappen, flarden poëzie en improvisatie een niet-te-weerleggen beeld geven van 2020, en waarom ALLES toch ALTIJD de schuld van DE ANDER is. Of lijkt.
Nee, dit gaat niet over uw relatie, dit gaat over de grote wereld.
Oudejaars2020, volgens RIVM en het Mesdag Zuivelfonds de grappigste voorstelling van het hele jaar."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dolf Jansen

Bio.txt
Afgestudeerd criminoloog Dolf Jansen bestormt samen met Hans Sibbel als het duo Lebbis en Jansen het podium. In moordend tempo brengen zij hun grappen over de actualiteit. Jansen toont zich de meest poëtische van het duo en publiceert in 2002 de bundel '100 op de schaal van lief', met gedichten en liedteksten. Hij publiceert ook twee bundels met columns geschreven voor diverse media.

Naast het theaterwerk maakt hij tv-programma's als 'Loods 6', 'Jansen slaat door' en 'De Trots van Nederland'. Meer recent presenteert hij jaarlijks Pinkpop op televisie en late night-programma's als 'Later wordt het leuk' en 'VARA Laat'.
Op de radio wordt hij de vaste vervanger van Jack Spijkerman bij Spijkers met koppen en De Steen- en Beenshow. Wanneer Spijkerman in 1999 stopt met de Steen- en Beenshow krijgt Jansen zijn eigen programma op hetzelfde tijdstip, 'Leuk is anders'.

Lebbis en Jansen kondigen in 2002 aan voorlopig samen geen nieuw theaterprogramma te maken, als opvolger voor Hoogwoord. Ze gaan zich richten op solo-projecten, maar maken tot en met 2006 nog wel jaarlijks een oudejaarsconference. Vanaf 2007 speelt Jansen solo oudejaarsconferences.