portret

Dolf Jansen

Seizoen 2022-2023
Flitsbezorgd - Oudejaars 2022
-speellijst

Over 'Flitsbezorgd'
"We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen 10 minuten (!) bij ons thuis wordt gebracht, chips, barbecuesaus, 2 bananen en ketamine voor het hele weekend. Dolf Jansen gaat het weer eens helemaal anders doen, in zijn 34e oudejaarsvoorstelling, Flitsbezorgd.

In 100 minuten (!) maakt hij een soort van chocola van een jaar dat begon tussen lockdown en VRIJHEID, en via oorlog in Europa en ander grensoverschrijdend gedrag uitkwam bij een slutty summer 2.0, en natuurlijk een volgend groot sportevenement op een plek waar je je dwangarbeiders nog niet naartoe zou sturen.

Oudejaars 2022 brengt hoop, comedy, poezie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest. Oke, omdat de voorstelling nou eenmaal Flitsbezorgd heet zal het tempo geregeld redelijk hoog liggen, maar u krijgt meer dan voldoende tijd voor schaterlach en andere geluiden."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dolf Jansen

Bio.txt
Afgestudeerd criminoloog Dolf Jansen bestormt samen met Hans Sibbel als het duo Lebbis en Jansen het podium. In moordend tempo brengen zij hun grappen over de actualiteit. Jansen toont zich de meest poëtische van het duo en publiceert in 2002 de bundel '100 op de schaal van lief', met gedichten en liedteksten. Hij publiceert ook twee bundels met columns geschreven voor diverse media.

Naast het theaterwerk maakt hij tv-programma's als 'Loods 6', 'Jansen slaat door' en 'De Trots van Nederland'. Meer recent presenteert hij jaarlijks Pinkpop op televisie en late night-programma's als 'Later wordt het leuk' en 'VARA Laat'.
Op de radio wordt hij de vaste vervanger van Jack Spijkerman bij Spijkers met koppen en De Steen- en Beenshow. Wanneer Spijkerman in 1999 stopt met de Steen- en Beenshow krijgt Jansen zijn eigen programma op hetzelfde tijdstip, 'Leuk is anders'.

Lebbis en Jansen kondigen in 2002 aan voorlopig samen geen nieuw theaterprogramma te maken, als opvolger voor Hoogwoord. Ze gaan zich richten op solo-projecten, maar maken tot en met 2006 nog wel jaarlijks een oudejaarsconference. Vanaf 2007 speelt Jansen solo oudejaarsconferences.