www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Dolf Jansen

Seizoen 2018-2019
Beeldenstorm - Oudejaars 2018
-speellijst

BIJNA
-speellijst

Over 'Beeldenstorm - Oudejaars 2018'
"Omdat het jaar begon met felle discussies over standbeelden van Oud Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Of gewoon racisten waren, massamoordenaars, tuig in een pofbroek.

Maar ook is het wat we elke dag 24/7 over ons heen krijgen via oude en nieuwe media, socials en a-socials, fake news outlets, de schermpjes van phone en tablet en natuurlijk de tweets van bevriend staatshoof D. Trump.

Dolf geeft in de laatste 4 maanden van dit jaar een beeld van wie we zijn, waar we zij, waar we naartoe gaan en of we een standbeeld verdienen."

Over 'BIJNA'
"7 verhalen over onderweg zijn, en 1 over aankomen. Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt Dolf Jansen geregeld naar andere vormen, naar een andere toon. Geen keihard cabaret, geen stampende stand up, maar verhalen. Met natuurlijk genoegruimte voor humor, improvisatie en poëzie, maar vooral verhalen."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dolf Jansen

Bio.txt
Afgestudeerd criminoloog Dolf Jansen bestormt samen met Hans Sibbel als het duo Lebbis en Jansen het podium. In moordend tempo brengen zij hun grappen over de actualiteit. Jansen toont zich de meest poëtische van het duo en publiceert in 2002 de bundel '100 op de schaal van lief', met gedichten en liedteksten. Hij publiceert ook twee bundels met columns geschreven voor diverse media.

Naast het theaterwerk maakt hij tv-programma's als 'Loods 6', 'Jansen slaat door' en 'De Trots van Nederland'. Meer recent presenteert hij jaarlijks Pinkpop op televisie en late night-programma's als 'Later wordt het leuk' en 'VARA Laat'.
Op de radio wordt hij de vaste vervanger van Jack Spijkerman bij Spijkers met koppen en De Steen- en Beenshow. Wanneer Spijkerman in 1999 stopt met de Steen- en Beenshow krijgt Jansen zijn eigen programma op hetzelfde tijdstip, 'Leuk is anders'.

Lebbis en Jansen kondigen in 2002 aan voorlopig samen geen nieuw theaterprogramma te maken, als opvolger voor Hoogwoord. Ze gaan zich richten op solo-projecten, maar maken tot en met 2006 nog wel jaarlijks een oudejaarsconference. Vanaf 2007 speelt Jansen solo oudejaarsconferences.