portret

Dolf Jansen

Seizoen 2021-2022
Beter dan een dvd'tje
-speellijst

Het Jansen Vaccin - Oudejaars 2021
-speellijst

Over 'Oudejaars 2021'
"Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen, en ja, dat is best veel en, nee, voorlopig krijgt niemand hem stil. Plus voor hem is natuurlijk geen enkele functie elders te bedenken.."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dolf Jansen

Bio.txt
Afgestudeerd criminoloog Dolf Jansen bestormt samen met Hans Sibbel als het duo Lebbis en Jansen het podium. In moordend tempo brengen zij hun grappen over de actualiteit. Jansen toont zich de meest poëtische van het duo en publiceert in 2002 de bundel '100 op de schaal van lief', met gedichten en liedteksten. Hij publiceert ook twee bundels met columns geschreven voor diverse media.

Naast het theaterwerk maakt hij tv-programma's als 'Loods 6', 'Jansen slaat door' en 'De Trots van Nederland'. Meer recent presenteert hij jaarlijks Pinkpop op televisie en late night-programma's als 'Later wordt het leuk' en 'VARA Laat'.
Op de radio wordt hij de vaste vervanger van Jack Spijkerman bij Spijkers met koppen en De Steen- en Beenshow. Wanneer Spijkerman in 1999 stopt met de Steen- en Beenshow krijgt Jansen zijn eigen programma op hetzelfde tijdstip, 'Leuk is anders'.

Lebbis en Jansen kondigen in 2002 aan voorlopig samen geen nieuw theaterprogramma te maken, als opvolger voor Hoogwoord. Ze gaan zich richten op solo-projecten, maar maken tot en met 2006 nog wel jaarlijks een oudejaarsconference. Vanaf 2007 speelt Jansen solo oudejaarsconferences.