www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Arnoud Kaldeway

Laatste nieuws
-al het nieuws over Arnoud Kaldeway

Bio.txt
In maart 2003 won hij de publieksprijs op het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2006 heeft Kaldeway besloten te stoppen met cabaret.

Verslag deelname Amsterdams Kleinkunst Festival
Het laatste optreden van de avond was van Arnoud Kaldeway. Met zijn programma 'Spelletjes' heeft hij een mooi afgeronde voorstelling gemaakt. Tijdens zijn aankondiging loopt hij al het podium op en terwijl hij zijn verhaal afsteekt bouwt hij op komische manier nogal omslachtig zijn decor op. Zijn droog-komische voordracht versterkt zijn bizarre hersenspinsels, over zijn buurman, zijn vader in een psychiatrische inrichting, op vakantie met de hond en natuurlijk zijn vriendin, onder wiens seksuele enthousiasme hij gebukt lijkt te gaan.
Het hoogtepunt van de avond was toch wel zijn uitleg van een gezelschapsspel waarbij het erom gaat om zoveel mogelijk hoeren en ambtenaren te vergaren. In de bizarre spelregels komt ook de actualiteit vernuftig aan bod. Zo kan je wel bommen gooien, maar dan staat het bos in de weg. Echter, het is geen probleem als je je principe-kaart inlevert.
Kaldeway maakte in mijn opzicht het sterkste programma van de avond, maar ik kon me wel vinden in het commentaar van de jury dat zijn presentatie de neiging had om iets te eenzijdig te worden. Hierdoor lijkt hij een beperkte theaterpersoonlijkheid te hebben. De jury roemde de opbouw van het programma en hoopt dat zijn stemgebruik en frasering contrastrijker wordt.
bron: zwartekat.nl