portret

Alex Klaasen

Seizoen 2022-2023
No ponies
-speellijst

Over 'No ponies'
"Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uithangen. Nee, gewoon even tijd voor hemzelf. Momentje voor Alex. En dan misschien met een héél klein beetje publiek erbij... Net als in zijn eerdere shows zal in No ponies weer een bonte stoet aan kleurrijke types de revue passeren. Er wordt uiteraard belachelijk veel gezongen; van opera tot akoestische zingende zaag, en ook zal Alex in zijn eentje alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire vertolken. Zonder hulp. Mét echte balletmaillot."

Laatste nieuws
-al het nieuws over Alex Klaasen

Bio.txt
Alexander Wilhelmus Johannes (Alex) Klaasen wordt op 22 mei 1976 geboren in Oirschot. Van zijn ouders krijgt hij een muzikale oplossing: op zijn zesde zit hij op zowel viool-, piano- ales balletles. Op zijn vijftiende komt daar ook nog zangles bij. Na het VWO wordt hij aangenomen op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Bij zijn afstuderen in 1998 krijgt Klaasen de Pisuisseprijs voor zijn rol in de kamermusical 'Obsession' van Jurrian van Dongen. Na zijn afstuderen gaat hij verder met de musicals Heerlijk duurt het langst en Tsjechov.

Tijdens Heerlijk duurt het langst leert hij Martine Sandifort kennen. Samen melden ze zich in 2000 aan voor het Cameretten cabaretfestival. Ze winnen overtuigend de juryprijs in een finale met onder meer Guido Weijers. Van 2001 tot en met 2003 spelen zij een avondvullende versie van hun festialprogramma onder de naam 'Volgend jaar lach je d'r om'. Aan de voorstelling komt voortijdig een einde als Sandifort door uitputting stopt. Even daarvoor heeft het duo de Pall Mall Exportprijs gewonnen.

Klaasen stort zich in theater- en tv-werk. Hij is te zien in de voorstelling Hoe Mozart Casanova sloeg bij Orkater, in De Gelukkige Mandarijn van Hummelinck Stuurman Theaterproducties, in drie voorstellingen op theaterfestival de Parade, waaronder zijn eigen voorstelling Het Betere Werk, en in Lang en Gelukkig van het Ro-theater. Hij speelt de leeuw in de musical The Wiz. Alex Klaasen ontving een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor zowel zijn bijrol in Jan, Jans en de kinderen als zijn hoofdrol in Verplichte Figuren.

Bij het grote publiek wordt hij bekend met zijn medewerking aan het tv-programma Kopspijkers waarin hij verschillende rollen speelt. In 2003 maakt hij de tv-serie De Troubabroers met Arjan Ederveen. In het najaar van 2008 maakt hij deel uit van de cast van de populaire serie Gooische Vrouwen.

Met zijn eerste solovoorstelling 'Eindelijk alleen' wint hij de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met de grootste toekomstverwachting. De jury: "Verbluffend goed zet hij in zijn eerste solo een groot aantal personages neer, met uiterst weinig hulpmiddelen. Elk personage raakt een andere emotie. Een fantastisch acteur en zanger, knap laverend tussen komedie en tragedie, die de schroef van ontroering steeds vaster aandraait."