portret

Martijn Koning

Seizoen 2022-2023
Appeltjes schillen
-speellijst

Over 'Appeltjes schillen'
"Zijn show Koning van de dieren was volgens pers en publiek het beste wat Martijn tot nu toe in de theaters afleverde. Met zijn mitrailleurhumor joeg hij op de slappe lach. En schoot hij vaak raak. In een losse vertelstijl en met een hoge grapdichtheid lanceert Martijn Appeltjes Schillen.

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: hij ís een ongemakkelijke situatie. Die anderen graag eens flink de waarheid. Over zichzelf!"

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Martijn Koning

Bio.txt
Martijn Koning (Zwolle, 1978) begint in de zomer van 2004 met stand-up comedy. Dat jaar bereikt hij de finale van de Culture Comedy Award. Vervolgens sluit hij zich aan bij de Comedy Explosion.

Op het Groninger Studenten Cabaret Festival 2005 wint hij de persoonlijkheidsprijs. In 2006 doet hij auditie bij de Comedytrain waarna hij wordt aangenomen.

Koning ontwikkelt zich als tekstschrijver en schrijft voor tv-programma's als Dit Was Het Nieuws.

In de zomer van 2009 is hij één van de jonge comedians die als de Amsterdam Underground Comedy Collective de Comedytrain vertegenwoordigen op het befaamde Fringe festival in Edinburgh (Schotland).

In 2011 én 2012 maakt hij voor de digitale zender HumorTV een eindemaandsconference waarin hij terugkijkt op de afgelopen maand. Met medewerking van het duo Maartje en Kine en in elke aflevering een gastoptreden.