www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Kasper van Kooten

Seizoen 2021-2022
Nog niet bekend.

Impresariaat
Theaterbureau De Mannen [m/v]

Laatste nieuws
-al het nieuws over Kasper van Kooten

Bio.txt
Na de Toneelschool en de Kleinkunstacademie krijgt Kasper van Kooten (Zuidoostbeemster, 1971) een rol in de televisieserie Wat schuift 't? Hij is vervolgens vaker op tv te zien, onder andere in Otje, Toscane en Willem Wever. Hij speelt in films als Het 14e kippetje, Mariken en All Stars. Echt bekend wordt hij met zijn rol als rol van loser Peter in de tv-versie van All Stars bij de VARA.

Vanaf 1985 speelt Van Kooten ook in diverse bands als drummer. Na op de eerste vier albums van Acda en de Munnik te hebben gedrumd is hij zelf liedjes gaan schrijven en gaan zingen. In 2003 scoort hij een hit met het nummer Mooie Blouse. Van Kooten schrijft en produceert in opdracht muziek waaronder de tunes van Toscane en All Stars, filmmuziek en liedjes voor andere artiesten.

Zijn kennis en theaterervaring deed hij vooral op door als kleinkunststudent chauffeur te zijn voor Youp van 't Hek. Ook vervangt hij Remko Vrijdag tijdens de reprise van de muzikale theatervoorstelling Tip Top (1995-1996).

In 2002 komt al zijn ervaring bij elkaar en maakt hij zijn eerste cabaretprogramma Lijfspreuk, gevolgd door een tweede solo Geestdrift, het liedjesprogramma Zangzaad met band en zijn vierde programma Veelvraat.

In 2006 wordt hij voor 'Geestdrift' genomineerd voor de de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. In de jaren daarop wordt hij in 2009 met 'Veelvraat' en in 2012 met 'Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel' genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.