www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Bert Koster

Laatste nieuws
-al het nieuws over Bert Koster

Bio.txt
Stand-up comedian Bert Koster (1950-2012) wordt na een onsuccesvolle carriere bij de marine achtereenvolgens trambestuurder, worstmaker, pindabakker, filmoperateur en theatertechnicus. Zo rolde hij het comedyvak binnen.

In 1996 is hij finalist bij het Leids Cabaret Festival, waarna hij in het land te zien is met zijn programma 'Ouwe lullen in de gloria'. Ook was hij te zien in het tv-programma The Comedy Factory van Jörgen Raymann.

Koster valt op met zijn sterke cynische one-liners en onafscheidelijke sigaar en bierpul. Naderhand verdwijnt hij uit het reguliere theatercircuit, maar blijft actief als comedian. In 2004 vormt hij het duo 'Circus Koster' met Herman Erbé. En in 2007 is hij nog finalist bij het Vlaamse Humorologie.

In maart 2010 komt hij in het nieuws als lijsttrekker voor de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NPCN) in Amersfoort tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Koster is geen lid van de NPCN, maar kan volgens de partij wel voor een vrolijke noot en wat leven in de politieke brouwerij zorgen. De partij wint geen raadszetels.

Begin 2012 is hij nog te zien in het tv-programma Bonkers. Op 20 juli 2012 overlijdt Bert Koster op 61-jarige leeftijd.