portret

Kasper van der Laan

Seizoen 2024-2025
De Weg Naar SuccesGeluk (reprise)
-speellijst

Over 'De Weg Naar SuccesGeluk'
"Inspirerend, motiverend en hilarisch. 60 minuten aan zelfhulptips van SuccesGeluk Goeroe Kasper. en je bent weer helemaal tevreden met jezelf."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Kasper van der Laan

Bio.txt
Van der Laan (Poortugaal, 1981) studeert HBO bedrijfseconomie én HBO Media & Entertainment Management, om te ontdekken dat hij daar eigenlijk niets mee wilde doen. Uiteindelijk werkt hij zeven jaar lang als webredacteur bij de NCRV. Na zijn verhuizing naar Amsterdam begint hij met het bezoeken van comedyclubs. Bij de schuchtere Van der Laan ontstaat de wil om zelf te stand-uppen.

In 2011 wordt hij geselecteerd voor de Culture Comedy Award, waar hij mede-deelnemer Gerthein Boersma ontmoet, maar struikelt voor de halve finale. Als hij twee jaar later opnieuw meedoet, haalt hij de finale. Met Boersma vormt hij het grappige, maar nog naar hun vorm zoekend duo 'Kasper en Gerthein' waarmee ze de finale van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival in 2013 spelen. Later dat jaar behaalt hij zijn eerste succes met de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Sinds 2015 is hij lid van het comedycollectief Comedytrain en in 2018 maakte hij indruk op het Leids Cabaret Festival waar hij de publieksprijs en - tot ieders verbazing - niet de juryprijs won met zijn voorstelling 'Gewapend karton', met volgens de jury 'heel eigen logica die hij tot absurde proporties doorvoert'.

Andere activiteiten zijn schrijver voor o.a. Dit Was Het Nieuws, lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen en humoristische Motivational Speaker tijdens bedrijfsevenementen en congressen. Ook was hij te zien in het televisieprogramma 'Padoem Patsss de one-liner show' bij BNNVARA.

Eind 2018 wordt hij op voordracht door kenners door de Volkskrant tot hét comedytalent van 2019 uitgeroepen.

In november 2019 gaat zijn eerste avondvullende voorstelling '1 kilo' in premiere met lovende recensies. Gedurende het eerste jaar van de coronapandemie speelt hij het programma 'De Weg Naar SuccesGeluk'.