www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Jeroen Leenders

Seizoen 2019-2020
19/20_2.0_beta
-speellijst

De Jeroen Leenders Experience
-speellijst

Over '19/20_2.0_beta'
"Jeroen Leenders houdt zijn publiek gefocust door zijn snelle, energieke en ruige stijl. Geen thema, geen cabaret, geen maatschappelijke boodschap. De Vlaming speelt gewoonweg een hele lange comedyclub-set.

Pas op het einde komen we te weten wat de rode draad was. Of nog beter: wat alle rode draden hadden kunnen zijn. Op een bepaald moment beslist hij dat het klaar is en gaat vervolgens weer naar huis."

Over 'The Jeroen Leenders Experience'
"Verwacht zeker geen braafjes uitgewerkt verhaal of rode draad. Verwacht geen geniaal in elkaar geknutselde kunstwerkjes. Lower your expectations en je zal worden omvergeblazen door zijn pure, ruwe en totaal gestoorde visie op mens en maatschappij.

Vast staat dat hij je (op eigen risico) meeneemt in de donkere krochten van zijn heelal, en die zijn vooraf niet te voorspellen. Elke keer een unieke belevenis."

Impresariaat (B)
Live Comedy Tom Bertels

Impresariaat (B)
Captain Comedy

Laatste nieuws
-al het nieuws over Jeroen Leenders

Bio.txt
Taxichauffeur Jeroen Leenders (1978) debuteert in 2007 als comedian. In 2008 is hij finalist op de '123 Comedy Award'. Later dat jaar wint hij 'Cabareteske' in Eindhoven. In 2009 is hij finalist tijdens 'Comedy Casino Cup' en het Deltion Cabaret Festival in Zwolle. Zijn Nederlandse doorbraak volgt in 2010 als hij de juryprijs van het Leids Cabaret Festival wint.

Zijn eerste avondvullende voorstelling 'Sorry, ik ben Jeroen Leenders' speelt hij in België en Nederland. In 2012/2013 speelt hij een reprise van zijn eerste voorstelling, gaat zijn nieuwe programma 'Geen idee' in premiere én maakt hij deel uit van een Vlaamse comedyinvasie in Nederland met het comedycollectief 'The Line-Up'.