www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Henry van Loon

Seizoen 2021-2022
Jannie The Show Dog
-speellijst

Impresariaat
De Keet

Laatste nieuws
-al het nieuws over Henry van Loon

Bio.txt
Henry van Loon (Oirschot, 8 April 1982) komt in 2001 vanuit Brabant naar Amsterdam om aan de Kleinkunstacademie te studeren. Na drie jaar kan hij er toch zijn draai niet vinden en doet auditie in Toomler. In maart 2004 wordt hij lid van Comedytrain. Hij staat regelmatig op het podium in Toomler, speelt mee met de Comedytrain Theatertour en maakt deel uit van de ploeg jonge honden die de Cafétour voor zijn rekening neemt. Ook is Henry van Loon te beluisteren op de radio bij Spijkers met Koppen, te zien op tv bij Kopspijkers, Van Zon op Zaterdag, Comedy Live en Vrijdag op maandag.

In november 2007 doet hij mee aan het Cameretten festival. En in mei 2008 heeft hij een eigen tv-special in de serie 'Comedytrain presenteert'. Op 19 mei 2011 gaat zijn eerste avondvullende voorstelling 'De Henry van Loon Entertainment Show' in premiere.

Als acteur is hij te zien in films als 'Het paard van Sinterklaas', 'New Kids Turbo' en 'New Kids Nitro' en tv-series als 'Shouf shouf'. In 2009 maakt hij voor TV-Lab, waarin nieuwe tv-programma's worden uitgetest, een pilot voor het sketchprogramma 'Henry van Loon Entertainment Show'. Er komt geen vervolg.

Samen met Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan en Jeroen Woe vormt Van Loon de acapella-zangformatie Stanley en de Menzo's. Allen studeerden aan de Kleinkunstacademie.