www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Henry van Loon

Seizoen 2020-2021
Onze Henry (reprise)
-speellijst

Over 'Onze Henry'
"Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Met dezelfde ongeevenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen. Hilariteit wordt virtuoos afgewisseld door een fideel moment met het publiek of een ontroerend lied.

Je bedenkt het niet, maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: 'Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.'"

Impresariaat
De Keet

Laatste nieuws
-al het nieuws over Henry van Loon

Bio.txt
Henry van Loon (Oirschot, 8 April 1982) komt in 2001 vanuit Brabant naar Amsterdam om aan de Kleinkunstacademie te studeren. Na drie jaar kan hij er toch zijn draai niet vinden en doet auditie in Toomler. In maart 2004 wordt hij lid van Comedytrain. Hij staat regelmatig op het podium in Toomler, speelt mee met de Comedytrain Theatertour en maakt deel uit van de ploeg jonge honden die de Cafétour voor zijn rekening neemt. Ook is Henry van Loon te beluisteren op de radio bij Spijkers met Koppen, te zien op tv bij Kopspijkers, Van Zon op Zaterdag, Comedy Live en Vrijdag op maandag.

In november 2007 doet hij mee aan het Cameretten festival. En in mei 2008 heeft hij een eigen tv-special in de serie 'Comedytrain presenteert'. Op 19 mei 2011 gaat zijn eerste avondvullende voorstelling 'De Henry van Loon Entertainment Show' in premiere.

Als acteur is hij te zien in films als 'Het paard van Sinterklaas', 'New Kids Turbo' en 'New Kids Nitro' en tv-series als 'Shouf shouf'. In 2009 maakt hij voor TV-Lab, waarin nieuwe tv-programma's worden uitgetest, een pilot voor het sketchprogramma 'Henry van Loon Entertainment Show'. Er komt geen vervolg.

Samen met Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan en Jeroen Woe vormt Van Loon de acapella-zangformatie Stanley en de Menzo's. Allen studeerden aan de Kleinkunstacademie.