www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

terug

In de media: Berry Lussenburg - 7 jan 2011
"Wars van enige poeha getuigt hij in zijn nieuwe programma 'Getuige' van zijn obsessies en ergernissen. Alléén op het podium, met een stapel kranten. Heerlijk, een ouderwetse conferencier die volkomen bij de tijd is en slechts pratend zijn werk doet. Geen liedjes, een verademing. (..) Maar kan dat nog anno 2010, maatschappijkritisch cabaret? Ja, het kan! In rap tempo ontrafelt Lussenburg wat we zoal aan onzinnigs uitvreten op deze aardbol. (..) 'Iedereen is de weg kwijt. Alles is andersom', is de rode draad in zijn programma van anderhalf uur. De innemende Berry Lussenburg wil het niet bij genadeloze analyses laten, maar mensen ook iets aanreiken waar ze hun voordeel mee kunnen doen."
'Innemend, snel en hilarisch' door Han Carpay, in: Webregio, 15 nov 2010

"Lussenburg is een enorm goede verteller. Iemand die kleine herkenbare ergernissen kan opblazen tot enorme proporties. En daarbij een doolhof aan zijwegen kan inslaan, zonder dat je als publiek de draad kwijtraakt. Getuige is geen programma zonder boodschap. Lussenburg was diezelfde dag nog bij de Albert Heijn geweest, vertelde hij."
'Berry Lussenburg virtuoos verteller' door Ton Ouwehand, in: TC Tubantia, 2 okt 2010

In de media: Berry Lussenburg - 10 feb 2005
Eind oktober ging het tweede programma van Berry Lussenburg in premiere, 'Preventief'. "Lussenburg toont zich daarin van zijn geëngageerde kant. Hij heeft aardige, zij het nooit bijster verrassende teksten over de moderne uitwassen van de Nederlandse samenleving. In een kleine reeks gedichten, die hij door het programma strooit, schuift hij de humor terzijde en toont hij zich een uitgesproken moralist. Soms heeft hij nieens een geestig terzijde (..) Ook hangt hij met verve een proleet van een snackbarbezoeker uit en weet hij zijn puberzenuwen voor een bokkesprong in het gymlokaal mooi voelbaar te maken. Op de momenten dat hij een dergelijk typetje speelt, zie ik onmiskenbaar talent. Dan gunt hij zichzelf de tijd en de rust die in de rest van zijn programma zo schromelijk ontbreekt."
'Cabaretier met te rappe tong', door Martin Hendriksma, in: Haarlems Dagblad, 30 okt 2004.