www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Maartje en Kine

Seizoen 2020-2021
Speelbeesten
-speellijst

Impresariaat
TVB Theater

Laatste nieuws
-al het nieuws over Maartje en Kine

Bio.txt
Maartje en Kine brengen muzikale comedy. Op muzikale wijze brengen ze hun blik op de actualiteit. Samen bespelen ze 11 verschillende muziekinstrumenten: viool, accordeon, ukelele, banjo, basbalalaika, piano, autoharp, melodica, mondharmonica, klokkenspel en kazoo.

De Nederlandse Maartje de Boer en Noorse Kine Handlykken leerden elkaar kennen als huisgenoten in Delft. De Boer studeerde Docent Muziek op het conservatorium in Den Haag met als hoofdinstrument accordeon (trekzak). Handlykken studeerde in Noorwegen een jaar Klassiek Viool om vervolgens Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft te studeren.

Ze deden mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival 2010 en het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2012. Speelden zich vervolgens in de kijker met hun muzikale bijdragen aan de Eindemaandsshows van Martijn Koning voor VARA/Humor TV.

In 2014 komen ze met hun eerste avondvullende voorstelling 'Vreemd folk', gevolgd door 'De Goldberg machine' in 2016 en 'Vibrato' in 2018.

Daarnaast zijn te zien in televisieprogramma's als 'Podium Witteman', 'Top 2000 a GoGo', 'De Wereld Draait Door', 'Comedy Club Katendrecht' en 'Kunststof TV'.

Op de radio brengen ze muzikale actualiteit-gerelateerde columns voor GIEL op Radio 3FM en Gijs 2.0 op NPO radio 2.