portret

Maartje en Kine

Seizoen 2021-2022
Hoge Noot
-speellijst

Speelbeesten II
-speellijst

Over 'Hoge Noot'
"Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Maar met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jackson. Beuken, rocken, zweten: Maartje & Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

In 'Hoge Noot' vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo's. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij."

Over 'Speelbeesten II'
"Met 'Speelbeesten II' maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden - die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. In 'Speelbeesten II' brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen zij Noorwegen wel naar Nederland."

Impresariaat
TVB Theater

Laatste nieuws
-al het nieuws over Maartje en Kine

Bio.txt
Maartje en Kine brengen muzikale comedy. Op muzikale wijze brengen ze hun blik op de actualiteit. Samen bespelen ze 11 verschillende muziekinstrumenten: viool, accordeon, ukelele, banjo, basbalalaika, piano, autoharp, melodica, mondharmonica, klokkenspel en kazoo.

De Nederlandse Maartje de Boer en Noorse Kine Handlykken leerden elkaar kennen als huisgenoten in Delft. De Boer studeerde Docent Muziek op het conservatorium in Den Haag met als hoofdinstrument accordeon (trekzak). Handlykken studeerde in Noorwegen een jaar Klassiek Viool om vervolgens Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft te studeren.

Ze deden mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival 2010 en het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2012. Speelden zich vervolgens in de kijker met hun muzikale bijdragen aan de Eindemaandsshows van Martijn Koning voor VARA/Humor TV.

In 2014 komen ze met hun eerste avondvullende voorstelling 'Vreemd folk', gevolgd door 'De Goldberg machine' in 2016 en 'Vibrato' in 2018.

Daarnaast zijn te zien in televisieprogramma's als 'Podium Witteman', 'Top 2000 a GoGo', 'De Wereld Draait Door', 'Comedy Club Katendrecht' en 'Kunststof TV'.

Op de radio brengen ze muzikale actualiteit-gerelateerde columns voor GIEL op Radio 3FM en Gijs 2.0 op NPO radio 2.