www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Thijs Maas

Laatste nieuws
-al het nieuws over Thijs Maas

Bio.txt
Thijs Maas (Eindhoven, 1980) staat tijdens zijn middelbare schooltijd regelmatig op een podium; met vier schoolgenoten als cabaretgroep 'Ka$$a Nova's' of met Marc van Dijk - met wie hij nog steeds samenwerkt - als 'Maasdijk'.

Op zijn zeventiende gaat Maas naar Amsterdam om Film- en televisiewetenschap te studeren. Tijdens zijn eerste studiejaar doet hij auditie voor de Akademie voor Kleinkunst en wordt aangenomen. In 2003 studeert hij af na een stage met klasgenoten Daniël Arends, Martijn Hillenius en Steef Hupkes als de 'Vier Gasten' en de afstudeervoorstelling 'Carmen' in regie van Titus Tiel Groenestege.

Na zijn theateropleiding werkt Maas mee aan diverse theater-, televisie- en filmprojecten als acteur, zanger, muzikant, schrijver en/of componist. Zo speelt en maakt hij kindervoorstellingen voor het Filmmuseum, vertolkt hij hoofdrollen in de telefilm 'On Stage'en de comedyserie 'Sprint!' en speelt hij Matteüs in de muziektheatervoorstelling 'I.N.R.I.' van theatergroep De Bloeiende Maagden.

In 2007 doet hij mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en wint daar zowel de jury- als publieksprijs van Concours om de Wim Sonneveld met het programma 'Wondermens'.

Vanaf mei 2008 speelt hij zijn eerste avondvullende voorstelling Eén.

In 2011 wordt hij met zijn twee voorstelling 'Genade' genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.