portret

Bas Marée

Seizoen 2018-2019
Andermans Veren Live: Er mag zoveel niet - met Bas Marée, Dorien Haan, Maria Noë en Matthias Valk
-speellijst

Over 'Er mag zoveel niet'
"Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken en stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd."

Impresariaat
Impact Entertainment

Laatste nieuws
-al het nieuws over Bas Marée

Bio.txt
Bas Marée begint zijn carriere al op jonge leeftijd. Piano, gitaar, zingen en schrijven; alles probeert hij uit. Samen met Michiel Lieuwma vormt hij op de middelbare school een cabaretduo. Het tweetal haalt een tweede plaats tijdens de 'Kunstbende' in 1995 en wint de publieksprijs op het cabaretfestival in Veldhoven in 1996.

Tijdens de opleiding aan Koningstheaterakademie groeit zijn voorliefde voor zang en muziek. Vooral het vertolken van Nederlandstalige nummers krijgt zijn voorkeur. Zijn grote inspirators zijn daarbij grootmeesters als Ramses Shaffy, Jacques Brel en Bram Vermeulen.

Nadat hij samen met Johan Hoogeboom op Festival Boulevard in Den Bosch de voorstelling 'Mannen onder elkaar' speelt, besluiten ze samen een avondvullende voorstelling te maken. Onder de titel '3/4 Bas!' brengen ze een eigen repertoire, gecombineerd met bewerkingene van bestaande klassiekers.

In het seizoen 2009/2010 komen zij met hun tweede avondvullende voorstelling 'Wil je mijn pleister zien?'.