portret

Matroesjka

Seizoen 2019-2020
Brainwash (reprise)
-speellijst

Strijdt!
-speellijst

Over 'Brainwash'
"Brainwash heeft alle ingrediënten die je van dit illustere technocabaretduo gewend bent: knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes op elektronische beats. Het is de meest persoonlijke voorstelling van Matroesjka tot nu toe: de dames fileren nu niet alleen de actualiteit, maar maken ook korte metten met zichzelf en elkaar. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden."

Over 'Strijdt!'
"Nu is het tijd voor hun derde programma: Strijdt!, waarin ze de strijd aangaan met de wereld om hen heen. Waar sta je voor? Waar durf je voor te vechten? Niet bang voor een opstootje springt Matroesjka op de barricade en deelt rake klappen uit. Met prachtige liedjes, hilarische typetjes en scherpe sketches fileren ze de actualiteit, zichzelf en elkaar. Dus laat je in Strijdt! knock-out slaan door Matroesjka. Are you rrrrrready?"

Impresariaat
Bos Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Matroesjka

Bio.txt
Lisa Loeb (Amsterdam, 1989) en Janneke Rinzema (Utrecht, 1988) leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. In 2014 winnen ze de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Voor hun lied #Imalive zijn ze in 2016 genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied.

In 2016 gaat hun eerste avondvullende voorstelling 'Eeuwig vlees' in premiere, gevolgd door 'Brainwash' in 2018. In 2020 starten de try-outs voor hun derde voorstelling 'Strijdt!'.