www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Speellijst

Geen voorstellingen meer.

FRINGE blog

Van 11 t/m 30 augustus 2009 is stand-up comedian Rene van Meurs in Schotland bij het Edinburgh Fringe Festival, ook wel bekend als Edfringe of The Fringe. Onder de naam 'Amsterdam Underground Comedy Collective' speelt hij daar samen met andere leden van de Comedytrain. Voor Zwartekat doet hij verslag.

Foto's: Edinburgh 2009 2 sept 2009 Foto's van de Amsterdam Underground Comedy Collective en Edinburgh
Lees verder >>
Blog: De laatste vier dagen 2 sept 2009 Het zit er op. We spelen niet meer in Edinburgh dit jaar. Het is klaar. Dik een half jaar hebben we er naar toe gewerkt en de maand is werkelijk voorbij gevlogen. Ik zit op de rand van mijn energie, heb straks twee dagen in Nederland voordat ik weer in Toomler moet spelen in het Nederlands.
Lees verder >>
Blog: It's your birthday 30 aug 2009 Op de eerste rij zitten mensen die er ontzettend veel zin in hebben en graag instappen in de woeptiewoep van de Jeugd van Tegenwoordig (onze opwarmmuziek). In het linkervak zit een oudere vrouw met haar twee zoons. Bij het aankondigen van de eerste comedian vraag ik of ze "HELL YEAH" wil grunten. Ze doet het vol passie. I've got myself a 74 year old grunting lady.
Lees verder >>
Blog: One girl, two limes 25 aug 2009 Met een klein grapje krijg ik al snel in de gaten dat het meisje in kwestie een beetje aangeschoten is. Haar vriendinnen zitten hoofdschuddend naast haar, maar laten haar wel lekker schreeuwen. Fijne vriendinnen. Doet u mij die ook. Op mijn vraag of ze misschien nog een limoen heeft, geeft ze toe dat ze er meerdere heeft meegenomen van de bar: "They were complimentary with my drink." Ja een schijfje misschien, geen hele limoen. Ik denk snel na en besef me dat ze de limoen naar mij moet gooien, anders is de volgende comedian misschien de pineut. Ze roept dat ze zal aimen for my ginger head.
Lees verder >>
Blog: Stewart Lee. Onthoud die naam 23 aug 2009 Ik ben hier voor de ervaring. Maar natuurlijk wil je wel dat wat je brengt, gewaardeerd wordt. Gelukkig (of helaas) is onze zaal zo gevormd dat je iedereen ziet zitten als je aan de zijkant staat te wachten tot je op moet. Een eventueel wit kladblok is dan gauw gespot. Vanavond niet.
Lees verder >>
Blog: Pity the fool 19 aug 2009 Als de zaal volloopt merken we dat er wel behoorlijk Nederlands gesproken wordt. En niet door volwassenen, maar door meisjes van een jaar of dertien. Er zitten gewoon 30 fucking dertienjarigen in onze zaal.
Lees verder >>
Blog: Eerste shows AUCC 17 aug 2009 Het is een fucking hete tunnel. Een vochtige, beschimmelde grot. Je hoort water druppelen, het stinkt naar zweet van de vorige show en als je op het podium een stap naar achteren doet stoot je je kop. De zaal is breder dan hij diep is. Kortom, een prima plek voor comedy. Vanavond doe ik mijn eerste show mee met het AUCC. Ik stond nog niet op het rooster, maar Stefan smst om 18:00u dat er een plek vrij is en die vul ik graag op.
Lees verder >>
Blog: Op zoek naar een podium 15 aug 2009 Het wemelt hier trouwens ook van de straatartiesten. Sommige zijn leuk, andere heel flauw. Wat me wel opvalt is dat ze allemaal dezelfde slechte grap gebruiken om na afloop geld binnen te halen. Ze roepen een willekeurig jongetje uit het publiek en vragen "five pounds please, if not for me, then for my son". Ik vind het nogal flauw, maar dat zeg je niet tegen iemand die met drie draaiende kettingzagen kan jongleren.
Lees verder >>
Blog: Free Fringe 13 aug 2009 Ze hebben 800 pond uitgegeven aan het drukken van flyers. Ze hebben vandaag zes uur buiten op straat deze flyertjes uitgedeeld. Uiteindelijk zitten er elf mensen in het roze geverfde hoků waarvan er maar twee gekomen zijn vanwege de flyer. Ik speel vanavond voor het eerst. Op het Free Fringe Festival.
Lees verder >>
Blog: 4 in a row 11 aug 2009 Mijn nieuwe ding over het opvolgen van het advies van Dr. Phil werkt! De vele Nederlanders in de zaal moesten lachen, jammer dat zowel Markus als Jon na afloop aan me komen vragen wie die Dr. Phil nou precies is; "I've never heard of him, is he famous?" Ik dacht van wel, maar het blijkt dat ze in Engeland de Amerikaanse snor nog niet kennen. Nou, lekker dan. Daar gaat mijn nieuwe 'bit'.
Lees verder >>
Blog: Eerste thuiswedstrijd 9 aug 2009 Het is 21 juni 2009. Twee weken geleden speelden we voor het eerst als Amsterdam Underground Comedy Collective. Toen niet in de basisopstelling, want Martijn Koning ontbrak. Vanavond zijn we voor het eerst compleet. Toomler zit helemaal vol en er zitten zelfs echte Engelsen en Canadezen! Proef je enige verbazing in de vorige zin? Dat klopt! De laatste keer zaten er voornamelijk Nederlanders die benieuwd waren of we op ons bek zouden gaan.
Lees verder >>
Blog: Yes I can! 7 aug 2009 Het is 7 juni 2009. 20:30 uur en ik sta achterin Toomler, mijn vertrouwde comedyclub. Ik heb dit nu vaak genoeg meegemaakt om precies te weten wat er gaat gebeuren. Over een paar minuten klinkt de Comedytrain tune door de speakers en wordt de MC van de avond aangekondigd. Het enige verschil is dat de voice-over vanavond niet zal beginnen met "Ja ja dames en herenů" maar waarschijnlijk met iets van "Yes yes ladies and gentlemen."
Lees verder >>
Video: voorbereiding #3 22 juli 2009 Uitproberen Engelstalig materiaal.
Lees verder >>
Video: voorbereiding #2 12 juli 2009 Rene gaat naar Edinburgh. Maar hoe vertelt hij het zijn ouders?
Lees verder >>
Video: voorbereiding #1 06 juli 2009 Engelse grappen. Hoe komt Rene aan zijn inspiratie?
Lees verder >>