www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Jochem Myjer

Seizoen 2019-2020
Adem in, adem uit (reprise)
-speellijst

Over 'Adem in, adem uit'
"Ik moet op deze pagina in honderd woorden vertellen waar mijn nieuwste show Adem in, adem uit over gaat. Honderd woorden binnen een minuut uitspreken. Dat gaat me altijd prima af. Maar jullie in honderd woorden overtuigen om bij me te komen kijken... is niet mijn sterkste kant. Inmiddels heb ik nog maar vierenveertig woorden over. Dat maakt het alleen maar lastiger. Trouwens, als ik hier vertel waar de show over gaat is de verrassing er al af. En dan komen jullie misschien niet meer. Dus ik hou het hierbij. Maar ik heb nog drie woorden over: Tot dan. Liefs."

Impresariaat
De Keet

Laatste nieuws
-al het nieuws over Jochem Myjer

Bio.txt
Myjer won als student biologie in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival. Na twee jaar studie koos hij toch voor het theater. Werkte tweewekelijks mee aan het VARA-radioprogramma 'Spijkers met koppen', hij is de vaste vervanger voor Dolf Jansen bij het radioprogramma 'Leuk is anders' en presenteerde korte tijd 's Nachts is anders' op 3FM.

In het seizoen 2003/2004 zou hij (afwisselend met Klaas) het gelegenheidsprogramma C3 met Mike Boddé en Onno Innemee spelen, maar al snel wordt hij geveld door de ziekte van Pfeiffer.

Op 11 en 12 december 2006 komt een langgekoesterde droom uit als hij zijn programma Yeee-haa! speelt in een uitverkocht Carré.

Met zijn derde voorstelling De Rust Zelve speelt hij in december 2009 een uitverkochte week in Carré, waarna later in het seizoen nog enkele data worden aangekondigd. Met dit programma wordt hij in 2008 genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

In januari 2008 haalt een fragment uit De Mike & Thomas Show waarin Myjer in hoog tempo Wilibrord Frequin, Martin Gaus, Jules Deelder, Paul Jambers, Piet Paulusma, Jos Brink en Ab Normaal imiteert de derde plaats in de verkiezing van 'tv moment van het jaar 2007' van de VARA.