portret

Patrick Nederkoorn

Seizoen 2021-2022
Hoogtij
-speellijst

Over 'Hoogtij'
"In Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit wel 'schaffen'. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond ooit verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje."

Impresariaat
Korthals Stuurman Theaterbureau

Laatste nieuws
-al het nieuws over Patrick Nederkoorn

Bio.txt
Patrick Nederkoorn (Amersfoort, 1983) studeert politicologie en theologie en gaat daarna naar de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Naast theatermaker is hij tussen 2010 en 2014 fractievoorzitter van de lokale afdeling van D66 in Amersfoort.

In 2013 maakt hij zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling 'Code rood', in 2016 gevolgd door 'Het komt nu wel heel dichtbij'. Voorstellingen waarin hij persoonlijke verhalen verweeft met de actualiteit. Daarnaast speelt hij samen met Oscar Kocken de voorstelling 'Zomaargasten', een talkshow waarin het leven van een volstrekt onbekende Nederlander centraal staat.

Voor de radio is Nederkoorn maandelijks te horen als columnist voor het actualiteitenprogramma 'Met het oog op morgen' en werkt hij mee aan het cabaretteam van Spijkers met Koppen.

Ook is hij de vaste moderator van Faces of science en treedt hij op als dagvoorzitter, presentator en zanger.