www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Patrick Nederkoorn

Seizoen 2019-2020
Ik betreur de ophef (reprise)
-speellijst

Over 'Ik betreur de ophef'
"In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? Ik betreur de ophef is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens."

Impresariaat
Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Laatste nieuws
-al het nieuws over Patrick Nederkoorn

Bio.txt
Patrick Nederkoorn (Amersfoort, 1983) studeert politicologie en theologie en gaat daarna naar de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Naast theatermaker is hij tussen 2010 en 2014 fractievoorzitter van de lokale afdeling van D66 in Amersfoort.

In 2013 maakt hij zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling 'Code rood', in 2016 gevolgd door 'Het komt nu wel heel dichtbij'. Voorstellingen waarin hij persoonlijke verhalen verweeft met de actualiteit. Daarnaast speelt hij samen met Oscar Kocken de voorstelling 'Zomaargasten', een talkshow waarin het leven van een volstrekt onbekende Nederlander centraal staat.

Voor de radio is Nederkoorn maandelijks te horen als columnist voor het actualiteitenprogramma 'Met het oog op morgen' en werkt hij mee aan het cabaretteam van Spijkers met Koppen.

Ook is hij de vaste moderator van Faces of science en treedt hij op als dagvoorzitter, presentator en zanger.