www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Neveneffecten

Laatste nieuws
-al het nieuws over Neveneffecten

Bio.txt
Neveneffecten wordt gevormd door Lieven Scheire, Jonas Geirnaert en Koen de Poorter. In oktober 2003 deden ze als eerste Belgische act in de geschiedenis mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival en daar wonnen zij met overmacht de juryprijs.

Vanaf 2005 richten zij zich met veel succes op het maken van televisieprogramma's in Vlaanderen.

Juryrapport 17e Groninger Studenten Cabaret Festival
De voorstelling is een voorbeeld van klassiek absurdisme in de stijl van Monty Python, Spike Milligan en Jiskefet. Ze vormen een hecht trio met uitstraling en zijn klaar voor het theater. Het programma heeft de illusie van voorspelbaarheid, maar ze slagen erin om ons op het goede moment op het verkeerde been te zetten.
De vrees voor de zoveelste tv-parodie wordt al snel weggenomen door hun absurde invallen, zoals het konijnenpak. De stofzuiger-act is weliswaar voorspelbaar, maar door de uitvoering een absolute klassieker.
De steeds terugkerende wereldkampioenschappen is een leuk gegeven, maar ze komen te vaak terug in een voorstelling van een half uur. Daardoor verliezen ze aan kracht. Aan de andere kant slaagt Neveneffecten er wel in om 750 mensen geboeid naar een leeg podium laten staren. De kampioenschappen zijn al snel voorspelbaar, maar perfect uitgevoerd. De herhaling van dit onderwerp suggereert een soort samenhang die er niet is.
Het snelle programma is goed uitgedacht en daarbij is hun perfecte timing essentieel. De groep heeft een constante spelkwaliteit in de voorstelling, waarbij de teksten ondergeschikt zijn aan de visuele grappen.