www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret
portret

Menno Nicolai

Laatste nieuws
-al het nieuws over Menno Nicolai

Bio.txt
Nadat Menno Nicolai (1945) zijn werkzame leven heeft afgesloten, besluit hij Nederlandstalige liedjes te gaan schrijven en gaat hij op zoek naar bekende zangers en zangeressen die zijn werk willen uitvoeren. Maar die zitten helemaal niet op nieuwe schrijvers te wachten.Daarop neemt Nicolai een jaartje zangles en gaat hij zijn eigen liedjes zingen.

In 2003 speelt hij op de allereerste Zwartekatdag. Het optreden wordt goed ontvangen. Hij doet dat jaar mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en bereikt de halve finale van Cameretten. In mei 2004 wint hij zowel de jury- als publieksprijs van het cabaretfestival Cabareteske in Eindhoven.

Hij maakt het avondvullende Nederlandstalige programma 'Toeval' en een Friestalig programma 'Better let as net'. Op 12 mei 2008 sluit Nicolai formeel zijn vijfjarige carrière als cabaretier af, maar nadien treedt hij nog incidenteel op met het programma 'Het Verval'.

Daarnaast is hij stemacteur, gezegend met een mooie stem. Hij experimenteert met ook nieuwe media. Zo maakt hij als één van de eerste cabaretiers een eigen podcast, Radio Boslucht.

In april 2015 is Menno Nicolai overleden, kort voor zijn 70e verjaardag.