nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers als domein geregistreerd – 4

We werden door een NCH-bezoeker gewezen op een artikeltje in HP/De Tijd van vorige week over de registratie van cabaretiernamen als domeinnaam.

HP/De Tijd (27 nov 1999)

Cabaretiers versus miezerig mannetje
Nederlandse cabaretiers kunnen het wel vergeten op Internet. Dat wil zeggen: wanneer zij een homepage onder hun eigen naam willen opzetten.

In ieder geval stuitten ze op het Brabantse bedrijfje Euro Partners Informatici BV, dat de namen van de meest bekende cabaretiers heeft laten registreren als domeinnaam. Youp van ’t Hek zou de site www.youpvanthek.com dus nooit kunnen beginnen zonder toestemming van het bedrijfje uit Den Bosch. En zo zijn ook de namen van onder anderen Tineke Schouten, Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp en Paul de Leeuw geclaimd door EPI.
De redactie van de Nederlandse Cabaret Homepage ontdekte het verschijnsel. Navraag bij de impresariaten van de cabaretiers leerde dat die in elk geval van niets wisten.
Herhaaldelijk bellen met Euro Partners Informatici leverde wekenlang dezelfde reactie op: degene die meer wist te vertellen was directeur Albert Akkermans, die helaas altijd in vergadering was. Vorige week had Omroep Brabant ineens beet: in een radio-item gaf Akkermans summiere uitleg. De directeur sprak van ‘een speciaal project’, waarover de cabaretiers nog zouden worden ge├»nformeerd. Akkermans: “Ik denk dat ze het leuk gaan vinden.”
Dat laatste geldt in ieder geval niet voor cabaretier Theo Maassen. Ook hij wist nog van niets, maar liet weten de actie ‘walgelijk’ te vinden. “Wat nou speciaal project. Onzin. Je hebt altijd miezerige mannetjes die geld aan je willen verdienen.” [JPG]

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.