nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Johnny en Jones

Voor de liefhebbers van joods amusement: NOVA besteedt op 4 maart uitvoerig aandacht aan het duo Johnny & Jones, die als ‘Two kids and a guitar’ hun bekendste liedje maakten met ‘Meneer dinges weet niet wat swinges’.In de Tweede Wereldoorlog kwamen ze in het concentratiekamp Westerbork terecht.

Ontroerend is het lied ‘De Westerbork serenade’, een nummer dat zij opnamen in de winter van 1944 in Amsterdam. Op dat moment werkten zij al in Westerbork in de vliegtuigsloperij. Af en toe mochten zij naar Amsterdam, terwijl hun vrouwen dan achterbleven als gijzelaars. Het duo werd vlak voor de bevrijding in het kamp Bergen Belsen vermoord.
Nederland 3, 22.15-22.43 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon