www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cornelis Vreeswijk en Gé Reinders

Geen cabaret, maar kleinkunstenaar, dichter, troubadour Cornelis Vreeswijk (1937-1987) maakte mooie liedjes. Bekend werd hij met het nummer ‘De nozem en de non’. Hij had echter het meeste succes in Zweden. Er is een Cornelis Vreeswijk Stichting, een jaarlijks muziekfestival rond zijn muziek en een Vreeswijk cultuurprijs.
In het radioprogramma ‘Podium’ wordt op 26 maart uitgebreid stilgestaan bij het werk van Vreeswijk. Radio 2, 22.00-23.00 uur.
Cornelis Vreeswijk Genootschap
En Hommage Till Cornelis (Zweeds)
Cornelis Vreeswijk: En liten biografi (Zweeds)
Iemand die ook prachtige liedjes maakt is Gé Reinders. Op 27 maart wordt in het Utrechtse Hofman café opnamen gemaakt voor het radioprogramma Podium. Reinders is de hoofdgast en ook Mylenne D’Anjou en Jan Jaap van der Wal zijn er te zien. De toegang is gratis, opnamen beginnen om 20.00 uur. Uitzending op 2 april op radio 2, 22.00-23.00 uur.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.