nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Owen Schumacher

Stand-up comedian, tekstschrijver en Co Stompe-look-a-like Owen Schumacher wordt in nr 14 van het VARA TV Magazine geïnterviewd. Daarin meld hij dat eind dit jaar een boek over tien jaar stand-up comedy in Nederland uitkomt, waaraan hij heeft meegewerkt. Het zal ons niet verbazen als het grotendeels over de Comedytrain gaat dat dit jaar ook 10 jaar bestaat (zie nieuws 13 maart).
Daarnaast heeft hij samen met Paul Groot (o.a. ‘Zaai’) en Koos Terpstra (o.a. Lebbis en Jansen en het Noord-Nederlands Toneel) het scenario voor de film Sjors en Sjimmie geschreven, met in de hoofdrollen Paul de Leeuw en Eric van Sauers. De film is momenteel nog in de productiefase.
Schumacher is ook nog van plan om een toneelstuk over stand-up comedian Richard Pryor te maken. Stomtoevallig zat bij de maart-editie van Cabaretmail een mp3 van Pryor die vertelt over de ziekte multiple sclerose (M.S.) waardoor hij nu in een rolstoel is beland.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.