nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Elders op het web

Jaja, niet weg te branden, ik weet het.. maar morgen ga ik echt even stoppen hoor. Dit was echter te leuk om mee te wachten: Wim de Bie onderhoudt een eigen weblog. De Bie op 14 juli j.l. over het onderhouden van de pagina:
“Van de hoofdredacteur
Waarom een eigen krantje? Mijn eerste publicatie, in 1950, was een verslag van een welpenbijeenkomst in Utrecht. Het stukje werd gepubliceerd in De Rimboejager, het groepsblad van Groep 77 van de Nederlandse Padvinders Beweging, afdeling Den Haag. In 1954 werd ik hoofdredacteur. Een jaar later trad ik af, omdat ik het niet meer kon opbrengen in korte broek over straat te gaan.
Pas in 1957 vond ik een nieuwe baan als hoofdredacteur, van het schoolblad Daltonklanken. Een functie, die ik een jaar later moest neerleggen bij het verlaten van het Dalton Lyceum.
Sindsdien heb ik vele malen in ‘echte’ kranten gepubliceerd. Ik was columnist van Het Parool, De Volkskrant en Vrij Nederland. Maar nooit was ik opnieuw hoofdredacteur. Nu, met de mogelijkheden van de Nieuwe Media, zie ik mijn kans schoon. Ik heb mijzelf tot hoofdredacteur van mijn eigen krantje benoemd! Het verschijnt temidden van duizenden andere weblogs, dagboeken en journaals en omdat ik dit adres aan niemand heb doorgegeven, ben ik voorlopig ook mijn enige lezer.
Mocht iemand bij toeval deze pagina onder ogen krijgen, dan kan ik, ter verontschuldiging, nog zeggen dat ik dit doe ‘bij wijze van experiment, waarover later meer’. Het klinkt goed, maar ik zou op dit moment niet weten om welk experiment het gaat.
Een eigen krantje redigeren. Het is de voornaamste reden om dit te schrijven. Geen slechte. Kan geen kwaad. Laat maar.”
wimdebie.blogspot.com
Nu maar hopen dat hij het volhoudt. Wat een geweldig medium is internet toch.
via tonie.net
De Bie linkt naar de site van Siegfried Woldhek met daarop prachtige getekende portretten.
www.woldhek.nl
portret van Wim de Bie
nog meer portretten met De Bie en Van Kooten
(zie onderaan de pagina)

Categorie: Elders op het web | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.