nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe cd’s

Op zondag 12 augustus wordt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de cd ‘Cabaret Kamp Westerbork’ gepresenteerd. Het lied ‘Westerbork serenade’ van Johhny en Jones die in Westerbork zaten is redelijk bekend, maar destijds bestond er ook een cabaretclub die onder de naam ‘Gruppe Bühne Lager Westerbork’ optrad om de ellende te verzachten.

Louis de Wijze (1922) maakte deel uit van deze groep en overleefde de gruwelen van Auschwitz. De Wijze heeft liedjes van toen nu vastgelegd op cd. De teksten zijn afkomstig uit het tweede programma van de Gruppe Bühne Lager Westerbork. Deze revue met als titel Humor und Melodie werd de eerste keer opgevoerd op 4 september 1943. De teksten waren geschreven door Max Ehrlich, die ook de leiding had, de muziek was van de hand van Willy Rosen en Erich Ziegler.

Tijdens de presentatie van de CD Cabaret in Westerbork op zondag 12 augustus a.s. zal De Wijze de liedjes ten gehore brengen en zijn verhaal van voor, tijdens en na kamp Westerbork vertellen. Hij wordt op de piano begeleid door Albert van Woerden.
De cd is voor fl 24,80 (bij de presentatie geldt een speciale prijs) te bestellen via Herinneringscentrum Kamp Westerbork, telefoon 0593 – 592600, fax 0593 – 592546 en e-mail info@kampwesterbork.nl
Bezoek ook de uitgebreide website
www.kampwesterbork.nl
bron: o.a. Brabants Dagblad dat een iets uitgebreider artikel heeft:
Liedjes kamp Westerbork nu voor het eerst op cd

Categorie: CD | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.