nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe cd’s

Don Quishocking – ‘I Fossili’
Nikkelen Nelis NN 500 204 2

Na de succes in de jaren zestig, zeventig én tachtig kwamen de heren van Don Quishocking in 1999 op verzoek van Joost Nuissl, directeur van de Kleine Komedie, bij elkaar voor een gelegenheidsoptreden. Dit mondde uit in een nieuwe avondvullende voorstelling waarmee de heren van Don Quishocking langs de theaters trokken, ditmaal versterkt door de 25-jarige Maaike Martens. Wegens het succes zijn de heren nog tot 19 december te zien, waarna op 19 januari nog één optreden in het oude Luxor Theater in Rotterdam volgt.

In de voorstelling wordt oud materiaal van stal gehaald, maar ook veel nieuw materiaal gebracht. Op de live-cd heeft DQ zich beperkt tot het nieuwe materiaal en verwijst voor het oudere werk naar de verzamel-cd ‘Dingen die je niet meer ziet’. Deze aanpak siert DQ die met ‘I fossili’ een programma vol zelfspot brengen. Zo is George Groot bijvoorbeeld weergaloos als dementerende bejaarde.

Paul van Vliet – Tekens van leven
Universal Music – PP 500.014-2

Paul van Vliet bracht met ‘Tekens van leven’ zijn laatste ‘reguliere’ programma. Vanaf nu treedt hij uitsluitend op ten bate van Unicef. In ‘Tekens van leven’ brengt Van Vliet, naast nieuw repertoire, veel van de beste liedjes (‘De zee’, ‘A2′, Huilbui’) en conferences als ‘Partnerruil’ en ‘Arie’, die niets aan kracht hebben ingeboet.

Inmiddels is bekend geworden dat de AVRO begin 2002 de theaterregistratie van ‘Tekens van leven’ in twee delen zal uitzenden.

Categorie: CD | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.