www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Vanavond net na twaalven in Simek ’s Nachts: Tol Hansse. Hans van Tol had een grote hit met ‘Big City’ (1978). Twee jaar geleden werd de zanger getroffen door longkanker. Aan Simek vertelt hij over zijn ziekte en de wijze waarop hij ermee omgaat. Ook praat hij over zijn vader, Jacques van Tol, een van Nederlands grootste tekstschrijvers.Over diens loopbaan hangt echter een schaduw vanwege zijn NSB-lidmaatschap in de oorlog en zijn rol in het Zondagmiddag-cabaret als Paulus de Ruiter. Radio 2, 00.04-01.00 uur.

Gisteren was Koos Terpstra te gast in het radioprogramma ‘Ophef en vertier’. Sinds hij er artistiek leider is zoekt het Noord Nederlands Toneel steeds vaker de grens op tussen toneel en cabaret. Hun nieuwste voorstelling Lenny Bruce gaat over het turbulente leven van Amerika’s eerste stand up comedian met de status van een popster. Raoul Heertje en Hans Sibbel verzorgen om beurten het stand-upgedeelte in een poging dichtbij de controversiële werkwijze van Bruce te komen.
De uitzending is tot aanstaande vrijdag via de site van ‘Ophef en Vertier’ te beluisteren.
-laatste uitzending Ophef & Vertier

Categorie: Op de radio | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.