nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media

De voorstellling ‘Lof der waanzin’ van Kommil Foo ging eind maart in premiere. Het Algemeen Dagblad bezocht de voorstelling, maar sprak ook vooraf nog met de beide broers. Over het label ‘cabaret’: “We hadden geen idee dat we cabaretiers waren. In Vlaanderen kennen we dit begrip niet eens. Ja, in de Franse betekenis, met cancan danseressen in louche kroegen, maar dat is toch heel wat anders.”
‘Alleen leuk is niet voldoende’
Kommil Foo wil té veel

Het Brabants Dagblad heeft ook een korte recensie.
“Sterke liedjes brengen ze, verwant met de blues, zoekend naar de emotie, dichterlijk verwoord, hier en daar met een relativerende knipoog en altijd verpakt in een bezielende compositie. In hun vijfde programma, getiteld Lof der waanzin, weten de twee kleinkunstenaars flauwekul, fantasie en gevoeligheden op magnifieke wijze bijeen te brengen.”
Kommil Foo brengt Vlaamse kermis met gekkigheid

NRC Handelsblad: “Dit programma weet vaak van gekkigheid niet waar het naar toe gaat, en het gaat ook inderdaad nergens naar toe, maar gek is het wel.”
Vrolijke Vlaamse vondsten

Het Algemeen Dagblad sprak ook met Evert de Vries, artistiek directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Vries doet gelijk maar een paar stevige uitspraken: “ik bespeur een tendens in de cabaretwereld en daar buiten dat het verwerven van de status van bekende Nederlander een doel op zich is geworden” en “het lijkt de afgelopen jaren bij sommigen ineens niet meer om het vak te gaan”. Hij verwijt nieuwkomers ook gebrek aan historisch besef.
BN-status

Deze week organiseerde Rob Kamphues en zijn impresariaat een ‘Wel goed, geld extra’-actie. Het Algemeen Dagblad bezocht de voorstelling en peilde de meningen.
Natuurlijk was er gemopper van mensen die vooraf kaartjes hadden gekocht en dus het volle pond hadden betaald. “Kamphues noemt dat de grote grap: ‘Wie gaat er nu in godsnaam het volle pond betalen wanneer je ook voor half geld naar binnen kunt? Dan ben je toch gek!'”
Niet iedereen profiteert van Kamphues-actie

Rooyackers, Kamps & Kamps hebben het maar moeilijk. Door speelverplichtingen missen zij de wedstrijden van hun favoriete voetbalclub.
Rotterdamse cabaretiers: “Als wij optreden, wint Feyenoord.”

Jan Jaap van der Wal ging onlangs met zijn tweede solo, ‘Out now’, in premiere. De Volkskrant zag en oordeelde dat Van der Wal gevat en grappig is, maar nog te lief is en onschuldig vertier brengt. Dat valt gezien de genomen aanloop toch wat tegen, aldus de Volkskrant.
Jong talent Van der Wal legt lat te laag

Ook Brabants Dagblad ziet toekomst voor Van der Wal. “(Hij) staat pas aan het begin, hij is wellicht nog wat simpel en vlak, maar de vorm is er al wel.”
Van der Wal verzint leuke waarheid

Morgen gaat het nieuwe programma van Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten in premiere. De Haagsche Courant sprak met Van Muiswinkel over de cabarethype, zijn tv-typetjes en waarom de aanvankelijke titel ‘Het meisje met de glazen tietjes’ het net niet haalde.
Mannen met vaste lasten

Het Eindhovens Dagblad is niet onverdeeld gelukkig met het nieuwe programma van Crème Fra

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.