nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Detail

Wim de Bie zette een foto van boekhandel v/h Van Gennep op zijn site. Het boeit misschien niemand, maar wat wij er mooi aan vonden was de spiegeling van de fotograverende De Bie, met het beeld van de vooroorlogse cabaretier Koos Speenhoff die/dat over zijn schouder meekijkt.

bieslog.vpro.nl
(doorscrollen naar 16 juni ‘Vanwege Vaderdag’)
biografische informatie Speenhoff
De VV van Rotterdam knoeit erop los op hun site. Het beeldje staat nl niet op het Schouwburgplein, maar op de oude Binnenweg in Rotterdam. En de spelfout was niet ‘Speelhof’, maar ‘Speenhof’ (de sokkel was niet breed genoeg). Inmiddels is die fout hersteld.
VVV Rotterdam
Nog meer trivia: het Kurhaus in Scheveningen heeft een Speenhof-zaal. Zonder dubbele f dus.
Update: Hier is overigens nog een foto van het beeld met de nieuwe sokkel.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.