www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Sloophamer, de film

Gisteren konden we in het vernieuwde radioprogramma Uitgelicht horen dat het verhaal van ‘Sloophamer’, de geweldige voorstelling waarmee de Berini’s nog tot in januari mee touren, momenteel wordt verfilmd. Het verhaal van ‘Sloophamer’ is geschreven door Dick van den Heuvel en hij heeft het er nu een filmscript van gemaakt. Het is nadrukkelijk géén Berini-film, al speelt Marjolein Meijers (Annie van De Berini’s) er wel in mee. De rol die in het theater door Harrie (Hans Kemeling) wordt gespeeld, komt nu voor rekening van Frits Lambrechts en zijn personage het nu Dirk.
In ‘Sloophamer’ wordt het gekibbel van een echtpaar door de inslag van een sloopkogel verstoord. Ze moeten hun vertrouwde huis uit. De gehele wijk moet plaats maken voor nieuwbouw. Aanvankelijk bieden ze eensgezind weerstand tegen de slopers en de aangerukte M.E., maar dan lijkt ook binnenshuis alles mis te gaan wanneer Dirk zich steeds vreemder gaat gedragen.
‘Sloophamer’ wordt waarschijnlijk in april 2003 uitgezonden als telefilm bij de KRO.

Categorie: Divers |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.