nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nederlanders vinden theater te duur (2)

Marcel van Stiphout van het Chassé Theater plaatst op persoonlijke titel kanttekeningen bij op het ANP-bericht ‘Nederlanders vinden theater te duur’ van 22 september:
“Ik was toevallig bij de presentatie geweest van dat onderzoek en het ANP heeft een aantal zaken toch verkeerd overgenomen/geinterpreteerd en daar wilde ik je toch graag even op wijzen.
– Op de vraag naar tevredenheid over de prijs van de voorstelling antwoordde: 46% zeer tevreden te zijn over de prijs en 38% enigszins tevreden. In totaal is dus 84% van de theaterbezoekers tevreden over de prijs.
Dat is toch een heel ander beeld dan dat je zou krijgen van de openingszin van het ANP namelijk dat de meeste Nederlanders de prijs te hoog vinden. Overigens moet je prijs altijd in verhouding met de kwaliteit van iets zien.
– 47% van de mensen zou minimaal eenmaal per jaar naar theater gaan. Was dat maar zo. De waarheid is dat alle podiumkunsten (amateurs en profesionals en zowel professionele theaterlokaties als schoolgebouwen) zijn op een hoop gegooid. Dat betekent dat de jaarlijkse musical van groep 8 in de basisschool ook meegeteld wordt. Als je dat allemaal niet doet is het cijfer een behoorlijk stuk lager.
– Verder blijken de redenen van mensen die niet gaan precies dezelfde te zijn als de redenen bij de mensen die wel gaan. Het lijkt nu dat als je de prijs goedkoper zou maken en iedereen in Nederlandzou weten wat er te doen is, dat dan iedereen wel zou gaan. Een fabeltje.”

Categorie: Divers |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.