www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Een van de onderwerpen in media-magazine Antenne 2: Waarom kreeg Boudewijn Büch wel een herdenkingsfilm op TV, maar Lennaert Nijgh niet? Netmanager Ton F. van Dijk van Nederland 1 legt de overwegingen uit.
Radio 2, 16.00-18.00 uur.

Het eerste uur van Andermans Veren staat geheel in het teken van Lennaert Nijgh. Kick van der Veer laat opnames van zijn liederen horen. Veel van die opnames zijn niet op cd uitgekomen. Ze komen onder meer van de Hommage aan Nijgh van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waarvan Andermans Veren in 2000 eerder een selectie uitzond. Enkele namen van de uitvoerenden: Boudewijn de Groot, Astrid Nijgh, Cobi Schreijer, Josee Koning.
In het tweede uur volgt het oorspronkelijke thema: ‘De ijdelheid’. Daarnaast zijn er de vaste onderdelen als ‘Het Vlaams Blokske’ en het ‘Veertje’ van Johan Hoogeboom. Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vanavond staat Uitgelicht geheel in het teken van Conny Stuart, n van Nederlands belangrijkste theaterpersoonlijkheden. Vijftien jaar geleden zette zij een punt achter haar carrière. Deze week verscheen haar biografie ‘Uitverkoren’. Tevens komen er in de Portret-serie vier CD’s uit met een overzicht van haar werk.
In Uitgelicht gesprekken met o.m. Willem Nijholt en biografe Hilde Scholten. In het laatste uur een herhaling van een concert van Conny Stuart en Louis van Dijk, opgenomen in 1984 in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Radio 2, 20.00-23.00 uur.

Johan Hoogeboom opent het eerste uur van Volgspot. Na twaalven praat Hijlco Span een uur lang met Friese Groninger Jaap Mulder. ‘Hij komt steeds dichter bij zichzelf. Over hem gaat het, over ons. Over hier en nu. Over grote twijfels en de smaak van jonge zeeklei. Mulder zal vertellen, verwarren, ontroeren en vermaken. Is het cabaret? Is het toneel? Is het blote dans?’ Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.