nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront

Paul Blom – Uitverkoren: de carrière van Conny Stuart

Bijna 50 jaar stond Conny Stuart op de planken. Als populaire zangeres op de radio, werd ze door Wim Sonneveld ontdekt voor het cabaret en wanneer hij zijn gezelschap ontbindt, straalt zij in diverse musicals van Annie MG Schmidt en Harry Bannink. In 1987 beëindigde zij haar carrière.
In ‘Uitverkoren’ heeft Paul Blom, medewerker van het Theater Instituut Nederland, een beeld van haar carrière geschetst, aan de hand van gesprekken met Stuart zelf, haar beide zoons, Harry Bannink, Joop Doderer, Hella Haasse, Albert Mol, Willem Nijholt en Friso Wiegersma.
Vanwege de boeiende verhalen over haar cabaret-periode alleen al dit boek een absolute must voor de ware liefhebber. De redactie heeft het boek met moeite kunnen neerleggen voor de nachtrust.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon