nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

‘Achterste brug’ van Arthur Umbgrove

Na een start als stand-up comedian hervond Arthur Umbgrove zich als vertolker van de ‘cabarock’.
Wat een pauzejaar had moeten worden, resulteerde in ‘Achterste Brug’, het derde album van Arthur Umbgrove. Na een wederzijds conflict met platenmaatschappij Sony en geinspireerd door de Amerikaanse zangeres Ani di Franco, besluit Umbgrove de cd in eigen beheer te maken. Met zijn vaste muzikale partner Albert Klein Goldewijk trekt hij zich terug in een boederij in het gehucht ‘Achterste Brug’.
‘Achterste Brug’ is een fraaie collage van emoties, soms poëtisch, soms ronduit plat. Umbgrove kan teder zingen, maar ook flink uithalen. Gelukkig verliezen Umbgrove en Klein Goldewijk zich niet in het over-arrangeren van de nummers. Het rockende ‘Proleet met geld’ is een prima mix tussen popmuziek en cabaret, met een fraaie omkering op het eind. Het lag dan ook voor de hand om dit nummer op single uit te brengen.

Momenteel staat Umbgrove niet in het theater met een eigen programma. Tot en met 21 februari 2003 is hij n van de organisatoren van ‘Nederland in Panama’. Een prachtig initiatief met optredens van Nederlandse singer/songwriters die zich bewegen in het overgangsgebied tussen cabaret en popmuziek. Umbgrove zal er zelf ook regelmatig spelen.
www.arthur-umbgrove.nl

In het eerste nummer van januari van HP/DeTijd staat trouwens een groot artikel over de reis van ArthurUmbgrove naar Nigeria en het optreden dat ze daar deden.

Categorie: CD | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.