www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

25 jaar Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival viert het 25-jarig bestaan. Dat gebeurt middels een serie bijzondere voorstellingen in Theater Carré te Amsterdam. Van 1 tot en met 6 april staat alles in het teken van 25 jaar Leids Cabaret Festival.

Iedere avond heeft een vast gedeelte; dit wordt gebracht door 9 cabaretiers die er iedere avond bij zijn. Daarnaast heeft iedere avond een aantal wisselende optredens, door cabaretiers die één of meerdere avonden mee doen. Daardoor is elke avond een aparte ervaring.
De vaste spelers zijn: Erik van Muiswinkel, Lebbis & Jansen, André Manuel, Kees Torn, Bloeiende Maagden, Sanne Wallis de Vries en Najib Amhali.
De gastoptredens zijn van Jack Spijkerman (aldanniet met Dubbel & Dwars), Vincent Bijlo, Rob Kamphues, Justus van Oel, Marcel Verreck, Bolder & Plante, Sara Kroos, Javier Guzman en vele andere.

Elke voorstelling duurt zo’n 2 x 70 minuten, met pauze.
Kaarten zijn te verkrijgen via kassa/bespreekbureau van Koninklijk Theater Carré: 0900-2525255 (30 eurocent pm), of Uitlijn 0900-0191 (40 eurocent pm).

Op 1 april verschijnt het boek ‘Ga eens naar bed met een cabaretier’, onder redactie van Frank Verhallen.ISBN 90-229-8709-4
Op 3,4 en 5 april worden televisie-opnames gemaakt, een dvd ligt in het verschiet. De compilatie van de jubileumvoorstellingen zullen te zien zijn in de 6-delige serie die de VARA uitzendt rond het Leids Cabaret Festival. Uitzenddata: vrijdagavond op Nederland 3, vanaf 11 april t/m 16 mei 2003.
www.leidscabaretfestival.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.