nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media

De afgelopen tijd haalde verschillende onderdelen van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) de pers. Zo bericht o.a. de Gelderlander over Jeroen Zijlstra die de Annie M.G. Schmidtprijs heeft gewonnen voor zijn lied ‘Durgerdam slaapt’.
Jeroen Zijlstra wint Annie M.G. Schmidtprijs

En het Eindhovens Dagblad bericht over de winst van Eva Schuurman op het Concours om de Wim Sonneveldprijs.
‘Niemand had de dames en heren juryleden scheef aangekeken als zij het beeldje van Wim Sonneveld, de eerste prijs, veilig aan de droogkomiek Kaldeway zouden hebben toebedeeld. (..) Maar jury’s tijdens cabaretfestivals doen het nooit goed in de ogen van het publiek. Ook niet als een finale van behoorlijk hoog niveau is en de keuze voor een winnaar van een paar details afhangt.
Eva Schuurman wint met geacteerde gekte

Het AKF bracht dit jaar een hommage aan Jacques Brel, maar daarnaast is er ook de door zijn dochter georganiseerde tentoonstelling in Brussel. De Gelderlander doet verslag en is ook kritisch.
‘Centraal in alle aandacht staat die grote tentoonstelling, Brel, het recht om te dromen. Wie een uitgebreide exhibitie van Brellaria verwacht of een keurig overzicht van de muziek van de man, hoeft niet naar Brussel af te reizen. Dit is geen gewone tentoonstelling, het is een event die overdondert, maar ook elke discussie wil uitsluiten. De hier gepresenteerde Brel is ontdaan van veel angels, terwijl die rebelsheid nu juist vaak zijn charme vormde. Een kwart eeuw na zijn dood is Jacques Brel kennelijk definitief heilig verklaard. Hijzelf zou er niet blij mee zijn geweest, maar commercieel is het wel zo aantrekkelijk.’
Jacques Brel definitief heilig verklaard

Cartoonist Gummbah krijgt de Ad Vinkenprijs. Het Brabants Dagblad bericht.
‘Hij krijgt die prijs op 11 april uitgereikt vanwege zijn ‘bijzondere bijdrage aan de kleinkunst in Tilburg. Gummbah, pseudoniem van Gertjan van Leeuwen, maakt cartoons voor onder meer de Volkskrant, Nieuwe Revu en Humo.
Zijn tekeningen zijn absurd, soms ook sarcastisch. In gezelschap van Hans Teeuwen en Pieter Bouwman was hij recentelijk ook actief voor de VPRO in de tv-serie Poelmo, slaaf van het zuiden. De Ad Vinkenprijs is in 1988 door het toenmalige college van B. en W. ingesteld.’
Cartoonist Gummbah heeft de tweejaarlijkse Ad Vinkenprijs gewonnen

De Haagsche Courant bericht ook over de hereniging van Farce Majeure tijdens de Big Night of Comedy.
Haagse comeback ‘Farce Majeure’

Nog een oude bekende: Seth Gaaikema. Dat konden we u op 29 maart melden. De Gelderlander noteert:
‘Seth Gaaikema komt terug in de theaters. Op 30 mei speelt hij de eerste try-out van een nieuw cabaretprogramma, De orkaan doorstaan. Gaaikema: ‘Ik ben de laatste tijd zelf door heel veel dingen heen gegaan. Vandaar die orkaan. Als je drie jaar niet geschreven hebt, komen er oerthema’s boven’. Gaaikema wil het aantal voorstellingen voorlopig beperken tot een stuk of dertig.’
Gaaikema terug naar de kern
tips: pimmez

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.