nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

In de zevende uitzending van het satirische radioprogramma Gasablanca is een interview te beluisteren met het Belgische cabaretduo Kommil Foo. Ze praten over fans en misverstanden van Nederlanders over Clouseau. Daarnaast live aanwezig de programmeur van theater de Griffioen die komt vertellen hoe de cabaret acts in huis gehaald worden. Vanavond dus weer luisteren via de website of in cafe Helmers te Amsterdam.
www.gasablanca.nl

Bij Andermans Veren gaat het zondagavond 20 april over beroepen. Met liedjes en conferences van Drs. P, Leen Jongewaard, Herman Finkers, Henk Elsink, Hans Dorrestijn, De Mexicaanse Hond en vele, vele anderen.
Daarnaast natuurlijk de vaste onderdelen ‘Het Vlaams Blokske’ en het ‘Veertje’ van Johan Hoogeboom. Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– In het laatste uur (22.00-23.00 uur) een compilatie van de theatershow ‘Voor alle fans’ van Freek de Jonge, vorig weekend opgenomen in theater Carré in Amsterdam.
– Cabaretier/regisseur/presentator Pieter Bouwman over het 12,5-jarig jubileum van Comedytrain, waarover deze week het boek ‘Nee, jij bent leuk’ verscheen.
– Bram Vermeulen, die nog tot eind mei met zijn programma ‘De verzameling’ op toernee is. De liedjes uit deze voorstelling zijn onlangs op CD verschenen.
– In de rubriek ’19-toen’ een fragment uit 1958 van cabaret Tingel Tangel met Sieto en Marijke Hoving en Henk van Ulsen.
– Twee luisteraars bespreken de voorstelling ‘De diva en de divan’ van Karin Bloemen en Cor Bakker die zij deze week gezien hebben in Venlo.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

Bij Volgspot is na middernacht het tweede deel te horen van de Werftheater-uitzending. Het Werftheater in Utrecht viert deze maand het 25-jarig bestaan. Deze week spreekt Hijlco Span de routiniers Hetty Heyting en Bert Klunder en de jonge talenten Ernst van der Pasch en Milou Frencken(al vinden wij Frencken geen jong talent, die draait al 10 jaar mee). Met elkaar wisselen ze van gedachten over bijvoorbeeld cabaret toen en nu en de vraag ‘wat is talent’.
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.