nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

BIG Night of Comedy

Vanaf vandaag is de redactie vrijwel dagelijks te vinden op de BIG Night of Comedy in Den Haag.Maar liefst 35 acts verspreid over vier dagen en vijf zalen. Van 25 tot en met 28 juni.

De Haagsche Courant sprak met organisator Tijl Beckand:
‘We hebben heel grote namen. Misschien zal niet elke artiestennaam het publiek iets zeggen, maar op comedygebied zitten er zeer goede acts tussen die je normaal gesproken in Nederland niet zomaar even te zien krijgt.’ Verder bevat het artikel tal van tips van acts die je gewoonmoèt zien.
‘Fysiek onmogelijk om alles te zien’
www.bignightofcomedy.nl

De opmerkelijkste act is toch wel de eenmalige terugkeer van Farce Majeure op het podium.Naast Henk van der Horst, Fred Benavente en Jan Fillekers ontbreekt ook Ted de Braak niet.De Haagsche Courant sprak met de heren. Op de vraag of de heren na het festival echt niet meer bij elkaar komen:
”Nou’, verklapt Benavente, ‘heel misschien nog één keer om een programma op te nemen. En dan maken we daar een dvd van.’ Maar eerst de Koninklijke Schouwburg. ‘Twee keer op één avond’, zegt Van der Horst met een angstige blik. ‘Ik hoop dat ze de ambulance klaarzetten.’ Smakelijk lachend: ‘En voor tussendoor misschien een zuurstofapparaat.”
‘Zet de zuurstofmaar klaar’

Ted de Braak terugdenkend aan Farce Majeure:
‘Ach, de gedachten zijn altijd mooier dan ze in werkelijkheid waren. Ik heb het wel ontzettend leuk gevonden. Het mooiste vind ik toch dat ik met Alexander Pola heb mogen werken. Die man was zo bijzonder. Ik heb nog jarenlang u tegen hem gezegd, zoveel bewondering had ik voor hem. En ik herinner me de vriendschappelijke manier waarop we met elkaar omgingen. Het mooiste is misschien nog wel dat waar we ook opnamen hadden, of dat nu midden in het bos was of in een wachthuisje aan het Spui, Fred altijd een pan soep of een zelfgemaakte salade bij zich had.’
‘Ik weet niet of wij in deze snelle tijd nog boeien’

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.