www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media

Deze zomer trekt Wilfriend Finkers samen met Ernest Beuving van het cabaretduo Ernesto en Marcellino door Overijssel en Gelderland met ‘Overijssel op Straat’. De Twentsche Courant sprak met hem.
Finkers: “Het straattheater is ook een leuke experimenteerruimte. Het houdt je ook scherp. Niets is vanzelfsprekend. In de jaren dat ik schouwburgen bezoek, willen de avonden nog wel eens op elkaar gaan lijken. Nu ik met straattheater bezig ben, zit ik zelf ook op het puntje van mijn stoel. Je bent afhankelijk van de omstandigheden, het weer, of er iemand naast je veel lawaai maakt.”
Humor overal en nergens

De Apeldoornse Courant bezocht de voorstelling ‘Tatata’ van Hans Liberg.
“Speels pareert Liberg de eis van zijn publiek en doet ondertussen gewoon wat hij in zijn eigen hoofd heeft. Het leuke van Liberg is en blijft dat hij voor ieder wat wils uit zijn piano kan laten stromen. Van subtiele muzikale loopjes tot platte grappen als ‘Muziek terwijl u het doet‘. Liberg weet: er is altijd wel iemand die met de Boléro van Ravel op de proppen komt. Daar geeft hij en passant dan maar een Zorba de Griek-invulling aan. Hilarisch, deze grollen, en ook al zie je de formule, je moet lachen, je laat je lekker twee uur lang vermaken door deze virtuoze stand-up musician.”
Hans Liberg vindingrijk en virtuoos als vanouds

De Haagsche Courant sprak met Vlaamse komiek Alex Agnew die in februari het Leids Cabaret Festival won.
Agnew gebruikt vaak dagelijkse momenten in zijn show. “Er bestaan van die grappige momenten in een conversatie. Of op televisie. Die fragmenten laat je dan uit de hand lopen waardoor je een leuke grap kan maken. Soms maak ik me druk over de media die dingen als een soap afbeelden, terwijl dat niet kan. Bijvoorbeeld tijdens de oorlog in Irak werden oorlogsbeelden afgewisseld met reclame. Het was toch geen soap. Over dat soort dingen kan ik me druk maken, maar tegelijkertijd kan ik er ook om lachen. Dus gebruik ik die dingen ook in een show.”
Angst drijft Agnew het podium op

Categorie: In de media | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.