www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren gaat zondagavond over ‘sport’, dus dat wordt rekken en strekken. Met liedjes en conferences van o.a. Toon Hermans, Jasperina de Jong, Herman van Veen, Martine Bijl, Jeroen van Merwijk en Lebbis en Jansen. Daarnaast zijn er natuurlijk de vaste onderdelen ‘Het Vlaams Blokske’ en het ‘Veertje’ van Johan Hoogeboom.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– Volgende week zondag (28 sept.) is in de Lichtfabriek in Haarlem de première van de nieuwe locatievoorstelling van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder: Lustrum. Deze voorstelling (over het 100-jarig bestaan van scholengemeenschap Mea Culpa) is tot eind maart 2004 uitsluitend te zien inDe Lichtfabriek in Haarlem. Kaandorp en Klunder zijn allebei te gast in Uitgelicht.
– Guido Weijers won in 2000 de publieksprijs op Cameretten. Daarna speelde hij twee seizoenen met veel succes de solovoorstelling Oxymoron. Dit programma wordt op 23 september opgenomen door Vara-televisie. Guido werkt inmiddels aan zijn nieuwe programma: Myosotis.
– Maandag 22 september wordt in Rotterdam voor het eerst de VSCD-cabaretprijs uitgereikt. In de rubriek 19-toen een terugblik op de eerste feestelijke uitreiking van de Cabaretprijs die tot nu toe het langst bestaan heeft: de Scheveningen Cabaretprijs, die in 1984 werd uitgereikt aan Martine Bijl.
– Twee luisteraars bespreken de theatervoorstelling ‘Annie MG, de dochter van de dominee’ van Ton Vorstenbosch.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In het eerste uur van Volgspot is het nog steeds zomer met opnames uit het archief, ondermeervan Fred Florusse met Pieter van Empelen en Kees Torn. Na middernacht praat Freek de Jonge overzijn nieuwe programma ‘Freek de Jonge en De Kneep’ als ‘een ouderwets avondje uit in een modern jasje.’
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.