www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Prijzenfestival: Gouden Beelden

Gisteren werden de Gouden Beelden uitgereikt. Paul Groot won het Gouden Beeld voor ‘TV-persoonlijkheid van het jaar’ voor zijn rollen in Kopspijkers. Opmerkelijk dat hij de prijs krijgt terwijl hij elke aflevering iemand anders’ persoonlijkheid aanneemt. Maar desalniettemin zeker verdiend. Andere genomineerden waren Jörgen Raymann en RTL Boulevard-deskundige Albert Verlinde.

Het Gouden Beeld voor beste acteur ging naar ex-cabaretier Frits Lambrechts voor zijn rol van de dement wordende Dirk in ‘Sloophamer’. Het script werd geschreven door Dick van den Heuvel en dat lag al eerder aan de grondslag voor de gelijknamige theatervoorstelling van De Berini’s.

De Gouden Beelden is een vakprijs voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse televisieproducties. Circa 150 programmamakers, van zowel publieke als commerciële omroepen en producenten, hebben de afgelopen maanden honderden Nederlandse televisieprogramma’s beoordeeld – onder leiding van algemeen juryvoorzitter Willem van Beusekom – in elf programmacategorieën en vier persoonlijke categorieën.
www.goudenbeeld.nl
tip: eveline, tom

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.