nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren brengt aanstaande zondag zwoele klanken met een uitzending over lust, één van de Zeven Hoofdzonden die Andermans Veren de komende weken zowel op de radio (zondag) als op televisie (vrijdag) zal behandelen.
Daarnaast zijn er natuurlijk de vaste onderdelen ‘Het Vlaams Blokske’ en het ‘Veertje’ van Johan Hoogeboom.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– Lucretia van der Vloot komt vertellen over haar nieuwe Nederlandstalige CD ‘Alles wat telt’, die maandag verschijnt. Op deze CD zingt zij teksten van Rick de Leeuw.
– Zaterdag 15 november is in Arnhem de finale om de eerste Culture Comedy Award, een nieuwe stand-up-comedyprijs. In Uitgelicht een opname van de winnaar.
– Jetty Mathurin is dit seizoen in het theater te zien met het programma ‘Dichterbij’. Woensdag 12 november ging het in première.
– Zaterdag 15 november was de première van ‘Het Land’, het derde solo-programma van Mike Boddé.Behalve een gesprek met Mike is in Uitgelicht ook een liedje uit dit programma te horen.
– In de rubriek 19-toen een gesprek met Wim de Bie over het begin van zijn carrière toen hij bij de Nederlandse Radio Unie een Kleinkunstcursus volgde.
– Twee luisteraars bespreken de voorstelling ‘Fluiten in het donker’ van Paul Passchier. Hij zingt liedjes die gebaseerd zijn op de Kronkels van Simon Carmiggelt.
– Het CD-panel (deze week bestaande uit Coot van Doesburgh en Jim de Groot) bespreekt het nieuwe album van Mylène d’Anjou: ‘Star’.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In het eerste half uur van Volgspot onder meer een live optreden van Kiki Heesels. Zij won in 1990 de Wim Sonneveldprijs en was sindsdien elk seizoen te zien in cabaretprogramma’s, tot drie jaar geleden. Nu is ze terug.
Na middernacht praat Hijlco Span met Friso Wiegersma. Hij was de levensgezel van Wim Sonneveld en schreef veel mooie teksten voor hem en anderen. De meeste bekende is ongetwijfeld ‘Het Dorp’. Maar ook schreef hij ‘Lieveling’, ‘Josefien’ en ‘Moeder ik wil bij de revu’. Deze en andere klassiekers vormen het hart van de theatervoorstelling ‘Telkens weer het Dorp’, waarin Jenny Arean, Joke de Kruijf, Tony Neef en Marnix Kappers spelen.
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.